Kotivinkki

Kaalikeitto – ota helppo soppa osaksi arkea ja ihastu klassikkoruokaan uudelleen

45 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
25 min
Kaalikeitto on ratkaisu, kun tarvitset nopeasti ruokaa moneksi päiväksi. Vaihda peruna vaihteeksi bataattiin ja lorauta kattilaan tilkka teriyakikastiketta, niin saat perinteiseen soppaan uutta terää.
4.1
0


Ainekset (6 annosta)

  • 500 gkaalia
  • 2porkkanaa
  • 1bataatti
  • 1sipuli
  • 2valkosipulinkynttä
  • 400 gnaudanjauhelihaa
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 8 dlvettä
  • 2 rklkasvisfondia
  • 2 rklsiirappia
  • 1 tllipstikkaa
  • 1 tlsuolaa
  • ½ tlmustapippuria
  • 2 tlksäilöttyjä kirsikkatomaatteja (Mutti)
  • ½ dlteriyakikastiketta
Tulosta
  1. Suikaloi kaali. Kuori porkkanat ja bataatti ja raasta ne karkealla terällä tai suikaloi. Hienonna sipulit.
  2. Ruskista jauheliha öljyssä isossa kattilassa. Lisää sipulit, kaali, porkkana ja bataatti. Sekoittele muutama minuutti.
  3. Lisää vesi, fondi, siirappi ja mausteet kattilaan. Keitä kannen alla noin 20 minuuttia.
  4. Kaada tomaatit keittoon ja huuhtele tölkit vedellä. Mausta keitto teriyakikastikkeella. Hauduta vielä 5 minuuttia kannen alla.

Vinkki!

Keittoon sopii myös tavallinen tomaattimurska, mutta säilötyt kirsikkatomaatit ovat kiva väripilkku keitossa.

MITÄ PIDIT?
4.08
Kommentoi »