Maku

Jauheliha-kaalikeitto

40 min
{
Aktiivinen25 min
Passiivinen15 min
GL
LA
MA
MU
4.08
27
Kuvat Timo Villanen


Ainekset (6 annosta)

  • 1 kplsipulia
  • 600 gkeräkaalia
  • 3 kplporkkanaa
  • 200 glanttua
  • 6 kplperunaa
  • 400 gsika-nautajauhelihaa
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlpaprikajauhetta
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 12 dlvettä
  • 2 kpllihaliemikuutiota
  • 4 rklpersiljaa
Tulosta

Kuori sipulit ja juurekset. Hienonna sipuli. Leikkaa porkkanat viipaleiksi ja lanttu sekä perunat kuutioiksi. Suikaloi kaali.

Kuumenna öljy pannulla. Ruskista jauheliha ja sipulit. Mausta suolalla, pippurilla ja paprikalla.

Kuumenna vesi ja liemikuutiot suurehkossa kattilassa. Lisää kasvikset ja jauheliha. Lisää tarvittaessa vettä niin, että kasvikset juuri ja juuri peittyvät. Keitä kunnes perunat ja porkkanat ovat kypsiä.

Koristele jauheliha-kaalikeitto tuoreella persiljalla ja tarjoa ruis- tai näkkileivän kanssa.

MITÄ PIDIT?
4.08