


Kaalikeitto – ota helppo soppa osaksi arkea ja ihastu klassikkoruokaan uudelleen
45 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 25 min
Kaalikeitto on ratkaisu, kun tarvitset nopeasti ruokaa moneksi päiväksi. Vaihda peruna vaihteeksi bataattiin ja lorauta kattilaan tilkka teriyakikastiketta, niin saat perinteiseen soppaan uutta terää.
Reseptin ainekset
6 annosta
500 g
kaalia
2
porkkanaa
1
bataatti
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
400 g
naudanjauhelihaa
2 rkl
rypsiöljyä
8 dl
vettä
2 rkl
kasvisfondia
2 rkl
siirappia
1 tl
lipstikkaa
1 tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
2 tlk
säilöttyjä kirsikkatomaatteja (Mutti)
½ dl
teriyakikastiketta
Kaalikeitto – ohje:
- Suikaloi kaali. Kuori porkkanat ja bataatti ja raasta ne karkealla terällä tai suikaloi. Hienonna sipulit.
- Ruskista jauheliha öljyssä isossa kattilassa. Lisää sipulit, kaali, porkkana ja bataatti. Sekoittele muutama minuutti.
- Lisää vesi, fondi, siirappi ja mausteet kattilaan. Keitä kannen alla noin 20 minuuttia.
- Kaada tomaatit keittoon ja huuhtele tölkit vedellä. Mausta kaalikeitto teriyakikastikkeella. Hauduta vielä 5 minuuttia kannen alla.
Vinkki!
Kaalikeittoon sopii myös tavallinen tomaattimurska, mutta säilötyt kirsikkatomaatit ovat kiva väripilkku keitossa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
