


Jättilaskiaispulla laku-vaahtokarkkitäytteellä – ei mikään ihan perinteinen laskiaisherkku!
2 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 2 h 0 min
Jättilaskiaispulla on todellinen överiherkku! Mantelimassa sujautetaan tällä kertaa jo pullataikinaan, ja täytteeksi sivellään lakritsi- tai salmiakkikastikkeella maustettua kermarahkaa. Ja jotta kokonaisuus ei jäisi liian vaatimattomaksi, pullan sisään ja päälle lisätään pumpulinpehmeitä vaahtokarkkeja.
Reseptin ainekset
14 annosta
Jättilaskiaispulla
100 g
voita
3 dl
kevytmaitoa
30 g
hiivaa
1 dl
sokeria
1 kpl
muna
2 tl
jauhettua kardemummaa
1 tl
sitruunan kuorta hienoksi raastettuna (luomu)
1/2 tl
suolaa
200 g
mantelimassaa
9–10 dl
vehnäjauhoja
Täyte
3,3 dl
kuohukermaa
200 g
sitruuna- tai vaniljarahkaa
n. 1 dl
salmiakki- tai lakritsikastiketta (esim. Salmiakkolasås)
100–150 g
vaahtokarkkeja (vadelmanmakuisia)
Voiteluun ja koristeeksi
1 kpl
muna
2 rkl
lakritsi- tai salmiakkiströsseleitä
tomusokeria
salmiakki- tai lakritsikastiketta
Jättilaskiaispulla – ohje:
Jättilaskiaispullan taikina
- Sulata voi kattilassa. Lisää maito ja kuumenna kädenlämpöiseksi.
- Kaada voi-maitoseos kulhoon. Lisää murennettu hiiva, sokeri, muna, kardemumma, sitruunankuori ja suola.
- Raasta mantelimassa karkeaksi ja alusta se taikinaan yhdessä vehnäjauhojen kanssa. Vaivaa taikina kimmoisaksi. Siirrä taikina irtopohjaiseen kakkuvuokaan (halkaisijaltaan 20–22 cm).
- Kohota taikina peitettynä lämpimässä ja vedottomassa paikassa 75–90 minuuttia. Taikina on painavaa, joten sen kohoaminen kestää kauemmin.
- Tee jättipullan keskelle taikinaan pyöreällä muotilla ympyrä ja terävällä veitsellä säteittäiset painallukset. Voitele pullan pinta vatkatulla munalla.
- Paista 175-asteisen uunin keskitasolla kauniin väriseksi ja kypsäksi, noin 30 minuuttia.
- Anna pullan jäähtyä ja irrota se vuoastaan. Leikkaa se sahalaitaisella veitsellä kolmeksi kerrokseksi.
Jättilaskiaispullan täyte
- Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää siihen sitruuna- tai vaniljarahka.
- Sekoita kermarahkaan huolimattomasti lakritsi- tai salmiakkikastike.
- Lusikoi täyte pullakerroksille ja lisää päälle pienemmäksi paloiteltuja vaahtokarkkeja. Nosta pullan kansi päälle. Säästä vähän täytettä myös pullan päälle, samoin kokonaisia vaahtokarkkeja ja lakritsi- tai salmiakkikastiketta.
- Leikkaa pulla terävällä veitsellä paloiksi.
Vinkit!
- Voit jättää halutessasi mantelimassan taikinasta pois. Lisää siinä tapauksessa voin määrä 150 grammaan. Täytteen salmiakki- tai lakritsikastikkeen voit korvata esimerkiksi kinuski- tai suklaakastikkeella, oman makusi mukaan.
- Perinteisten laskiaispullien reseptin löydät täältä!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat