4(2)
Jättilaskiaispulla laku-vaahtokarkkitäytteellä – ei mikään ihan perinteinen laskiaisherkku!
Kasvis
2 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 2 h
Jättilaskiaispulla on todellinen överiherkku! Mantelimassa sujautetaan tällä kertaa jo pullataikinaan, ja täytteeksi sivellään lakritsi- tai salmiakkikastikkeella maustettua kermarahkaa. Ja jotta kokonaisuus ei jäisi liian vaatimattomaksi, pullan sisään ja päälle lisätään pumpulinpehmeitä vaahtokarkkeja.
4.2.2016
 |
Maku
Reseptin ainekset
14 annosta
Jättilaskiaispulla
100 gvoita
3 dlkevytmaitoa
30 ghiivaa
1 dlsokeria
1 kplmuna
2 tljauhettua kardemummaa
1 tlsitruunan kuorta hienoksi raastettuna (luomu)
1/2 tlsuolaa
200 gmantelimassaa
9–10 dlvehnäjauhoja
Täyte
3,3 dlkuohukermaa
200 gsitruuna- tai vaniljarahkaa
n. 1 dlsalmiakki- tai lakritsikastiketta (esim. Salmiakkolasås)
100–150 gvaahtokarkkeja (vadelmanmakuisia)
Voiteluun ja koristeeksi
1 kplmuna
2 rkllakritsi- tai salmiakkiströsseleitä
tomusokeria
salmiakki- tai lakritsikastiketta

Jättilaskiaispulla – ohje:

Jättilaskiaispullan taikina

  1. Sulata voi kattilassa. Lisää maito ja kuumenna kädenlämpöiseksi.
  2. Kaada voi-maitoseos kulhoon. Lisää murennettu hiiva, sokeri, muna, kardemumma, sitruunankuori ja suola.
  3. Raasta mantelimassa karkeaksi ja alusta se taikinaan yhdessä vehnäjauhojen kanssa. Vaivaa taikina kimmoisaksi. Siirrä taikina irtopohjaiseen kakkuvuokaan (halkaisijaltaan 20–22 cm).
  4. Kohota taikina peitettynä lämpimässä ja vedottomassa paikassa 75–90 minuuttia. Taikina on painavaa, joten sen kohoaminen kestää kauemmin.
  5. Tee jättipullan keskelle taikinaan pyöreällä muotilla ympyrä ja terävällä veitsellä säteittäiset painallukset. Voitele pullan pinta vatkatulla munalla.
  6. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla kauniin väriseksi ja kypsäksi, noin 30 minuuttia.
  7. Anna pullan jäähtyä ja irrota se vuoastaan. Leikkaa se sahalaitaisella veitsellä kolmeksi kerrokseksi.

Jättilaskiaispullan täyte

  1. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää siihen sitruuna- tai vaniljarahka.
  2. Sekoita kermarahkaan huolimattomasti lakritsi- tai salmiakkikastike. 
  3. Lusikoi täyte pullakerroksille ja lisää päälle pienemmäksi paloiteltuja vaahtokarkkeja. Nosta pullan kansi päälle. Säästä vähän täytettä myös pullan päälle, samoin kokonaisia vaahtokarkkeja ja lakritsi- tai salmiakkikastiketta.
  4. Leikkaa pulla terävällä veitsellä paloiksi.

Vinkit!

  • Voit jättää halutessasi mantelimassan taikinasta pois. Lisää siinä tapauksessa voin määrä 150 grammaan. Täytteen salmiakki- tai lakritsikastikkeen voit korvata esimerkiksi kinuski- tai suklaakastikkeella, oman makusi mukaan.
  • Perinteisten laskiaispullien reseptin löydät täältä!
Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.