Jättikatkarapuvartaat – nopea grillaus takaa mehukkaan lopputuloksen
Gluteeniton
Maidoton
Munaton
1 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h
Jättikatkarapuvartaat ovat pihagrillin pikaruokaa. Jättikatkaravut ja persikat kypsyvät samaan tahtiin retiisien kanssa, joten kokin kannattaa pysyä tiukasti grillin äärellä.
1 pkt (400 g)raakoja tai kypsiä kuorittuja jättikatkaravunpyrstöjä (pakaste, ASC)
1 iso nippu (300 g)retiisejä
4litteää persikkaa (paraguayo)
Kastike
1valkosipulinkynsi
3 rklrypsiöljyä
2 rkltomaattisosetta
1 rklchilikastiketta
1 rklsoijakastiketta
1 rklbalsamiviinietikkaa
½ tlsavupaprikaa
¼ tlmustapippuria
Jättikatkarapuvartaat – ohje:
Sulata katkaravut pakkauksen ohjeen mukaan. Jos käytät puu- tai bambuvarrastikkuja, liota niitä puoli tuntia vedessä ennen vartaiden kokoamista.
Huuhtele ja kuivaa persikat, poista kivet ja leikkaa hedelmäliha neljään osaan. Huuhtele ja kuivaa retiisit. Puolita isoimmat.
Kuori ja raasta valkosipulinkynsi. Sekoita marinadin ainekset kulhossa. Sekoita katkaravut, retiisit ja persikat marinadiin ja anna maustua jääkaapissa vähintään tunti.
Jaa ainekset tasaisesti varrastikkuihin. Säästä marinadi grillausta varten.
Kuumenna grilli tai polta hiillos. Grillaa vartaita koko ajan käännellen 3–5 minuuttia. Sivele pintaan lisää marinadia grillauksen aikana.
Vinkki!
Grillaa vartaiden kylkeen halutessasi pari limenpuolikasta. Purista vartaiden päälle hieman limenmehua ja viimeistele retiisinversoilla.