Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Nyt leivotaan järvikalakulibjaka! Kääri säilötty särki, ohrasuurimot ja kananmunat voitaikinaan

2 h 35 min
{
Aktiivinen 35 min
Passiivinen 2 h 0 min

Voitaikinaan tehdyn kalapiirakan täytteen tekeminen vaatii hieman aikaa, mutta on vaivan arvoinen. Kokeile piirakassa eri tavoin maustettuja järvikalasäilykkeitä.

Reseptin ainekset
8–10 viipaletta
1 pkt
esikaulittua ja laskostettua voitaikinaa (500 g, pakaste)
2 dl
ohrahelmiä tai rikottuja ohrasuurimoita
4
munaa
½ rku
lehtipersiljaa
¼ tl
mustapippuria
1
valkuainen
1 prk
säilöttyä särkeä (esim. Järkisärki, 275 g)
Voiteluun
1
keltuainen

Järvikalakulibjaka – ohje:

  1. Sulata taikina huoneenlämmössä, noin 1,5 tuntia.
  2. Keitä ohra pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta siivilässä ja jäähdytä kädenlämpöiseksi.
  3. Keitä munat kypsiksi, noin 9 minuuttia. Jäähdytä, kuori ja viipaloi munat.
  4. Hienonna lehtipersilja ja sekoita ohran kanssa kulhossa. Mausta mustapippurilla. Erottele munasta valkuainen ja lisää ohraseokseen. Säästä keltuainen voiteluun.
  5. Kauli taikina jauhotetulla alustalla suorakaiteen muotoiseksi levyksi (38 cm × 32 cm).
  6. Laita taikinalevy pellille leivinpaperille. Levitä puolet ohrasta levyn toiselle puolikkaalle, jätä reunaan noin 3 cm tilaa. Laita särkisäilyke ohran päälle. Lisää loput ohrasta ja viipaloidut munat.
  7. Kostuta taikinan reunat kylmällä vedellä. Käännä taikinalevy kanneksi. Painele reunat tiukasti kiinni haarukalla ja voitele piirakka munalla. Pistele pintaan haarukalla muutama reikä.
  8. Kypsennä 225 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 30 minuuttia.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt