


Nyt leivotaan järvikalakulibjaka! Kääri säilötty särki, ohrasuurimot ja kananmunat voitaikinaan
2 h 35 min
{
Aktiivinen 35 min
Passiivinen 2 h 0 min
Voitaikinaan tehdyn kalapiirakan täytteen tekeminen vaatii hieman aikaa, mutta on vaivan arvoinen. Kokeile piirakassa eri tavoin maustettuja järvikalasäilykkeitä.
Reseptin ainekset
8–10 viipaletta
1 pkt
esikaulittua ja laskostettua voitaikinaa (500 g, pakaste)
2 dl
ohrahelmiä tai rikottuja ohrasuurimoita
4
munaa
½ rku
lehtipersiljaa
¼ tl
mustapippuria
1
valkuainen
1 prk
säilöttyä särkeä (esim. Järkisärki, 275 g)
Voiteluun
1
keltuainen
Järvikalakulibjaka – ohje:
- Sulata taikina huoneenlämmössä, noin 1,5 tuntia.
- Keitä ohra pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta siivilässä ja jäähdytä kädenlämpöiseksi.
- Keitä munat kypsiksi, noin 9 minuuttia. Jäähdytä, kuori ja viipaloi munat.
- Hienonna lehtipersilja ja sekoita ohran kanssa kulhossa. Mausta mustapippurilla. Erottele munasta valkuainen ja lisää ohraseokseen. Säästä keltuainen voiteluun.
- Kauli taikina jauhotetulla alustalla suorakaiteen muotoiseksi levyksi (38 cm × 32 cm).
- Laita taikinalevy pellille leivinpaperille. Levitä puolet ohrasta levyn toiselle puolikkaalle, jätä reunaan noin 3 cm tilaa. Laita särkisäilyke ohran päälle. Lisää loput ohrasta ja viipaloidut munat.
- Kostuta taikinan reunat kylmällä vedellä. Käännä taikinalevy kanneksi. Painele reunat tiukasti kiinni haarukalla ja voitele piirakka munalla. Pistele pintaan haarukalla muutama reikä.
- Kypsennä 225 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 30 minuuttia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat