Teksti
Kuvat
Julkaistu: 26.10.2011

Jarmon suklaakakku
Reseptin ainekset (12 kpl)
- 170 gmunaa (ilman kuoria)
- 85 gsokeria
- 50 ghunajaa (appelsiininkukka)
- 50 gmantelijauhetta
- 80 gvehnäjauhoja
- 15 gkaakaojauhetta (Valrhona)
- 5 gleivinjauhetta
- 80 gkuohukermaa
- 60 gvoita
- 37 gtummaa suklaata (manjari 64 %, Valrhona)
- 33 gkirsikkaviiniä (Kirsch)
- 50 gkuivattuja karpaloita
- 12 gmansikoita (pakastekuivattuja)
Voitele 1,2 litran vetoinen kakkuvuoka ja jauhota se. Sekoita munat, hunaja ja sokeri keskenään. Lisää seokseen mantelijauhe ja siivilöi joukkoon keskenään sekoitetut vehnäjauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe kumilastalla sekoittaen. Sulata voi ja paloiteltu suklaa miedolla lämmöllä pinnoitetussa kattilassa. Lisää voi-suklaaseos sekä kuohukerma taikinan joukkoon. Lisää kirsikkalikööri ja kuivatut marjat taikinan joukkoon. Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista sitä 160-asteisessa uunissa kiertoilmatoiminnolla 45 minuuttia. Anna suklaakakun jäähtyä paiston jälkeen vuoassaan noin 15 minuuttia ja käännä se sen jälkeen uuniritilän päälle ja nosta vuoka kevyesti takaisin suklaakakun päälle. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.