Jarmon suklaakakku

1 h 15 min
4.2
5

Jarmon suklaakakku

Teksti Aino Törmäkangas
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 kpl)

  • 170 gmunaa (ilman kuoria)
  • 85 gsokeria
  • 50 ghunajaa (appelsiininkukka)
  • 50 gmantelijauhetta
  • 80 gvehnäjauhoja
  • 15 gkaakaojauhetta (Valrhona)
  • 5 gleivinjauhetta
  • 80 gkuohukermaa
  • 60 gvoita
  • 37 gtummaa suklaata (manjari 64 %, Valrhona)
  • 33 gkirsikkaviiniä (Kirsch)
  • 50 gkuivattuja karpaloita
  • 12 gmansikoita (pakastekuivattuja)

Tee näin

1 h 15 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN45 min

Voitele 1,2 litran vetoinen kakkuvuoka ja jauhota se.
Sekoita munat, hunaja ja sokeri keskenään. Lisää seokseen mantelijauhe ja siivilöi joukkoon keskenään sekoitetut vehnäjauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe kumilastalla sekoittaen.
Sulata voi ja paloiteltu suklaa miedolla lämmöllä pinnoitetussa kattilassa. Lisää voi-suklaaseos sekä kuohukerma taikinan joukkoon. Lisää kirsikkalikööri ja kuivatut marjat taikinan joukkoon.
Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista sitä 160-asteisessa uunissa kiertoilmatoiminnolla 45 minuuttia.
Anna suklaakakun jäähtyä paiston jälkeen vuoassaan noin 15 minuuttia ja käännä se sen jälkeen uuniritilän päälle ja nosta vuoka kevyesti takaisin suklaakakun päälle. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

MITÄ PIDIT?
4.2
Katso myös nämä