5(1)
Sando-leivät – näin teet suositut täytetyt leivät japanilaiseen tyyliin!
Maidoton
30 min
Japanilaiset sando-leivät ovat nousseet maailmanmaineeseen. Kokeile broileritäytteistä katsu sandoa tai kananmunatäytteistä tamago sandoa tai vaikka molempia!
Julkaistu 12.5.2023
Maku
Reseptin ainekset
4 annosta
8 isoa viipaletta vehnäpaahtoleipää
Tamago sando -leivät
6 munaa
3 rkl wasabimajoneesia
½ tl suolaa
¼ tl mustapippuria
Katsu sando -leivät
4 leivitettyä broilerinfileetä
½ tl suolaa
¼ tl mustapippuria
3 rkl öljyä
2 rkl srirachamajoneesia
2 dl babypinaattia

Japanilaiset sando-leivät – ohje:

  1. Leikkaa halutessasi leipäviipaleista reunat ohuelti pois.
  2. Tamago sando -leivät: Keitä 4 munaa kovaksi (10 min) ja 2 pehmeäksi (6 min). Hienonna kovat munat ja lisää joukkoon wasabimajoneesi, suola ja mustapippuri. Halkaise pehmeät munat ja aseta puolikkaat 4:lle leivälle, lisää munaseos ja paina toinen leipä päälle. Leikkaa leivät kahtia.
  3. Katsu sando -leivät: Paista suolalla ja pippurilla maustetut leivitetyt broilerinfileet öljyssä pannulla molemmin puolin kullanruskeiksi ja kypsiksi. Levitä 8:lle leivälle srirachamajoneesia, laita 4:lle babypinaattia ja broilerinfilee ja paina toinen leipä päälle. Leikkaa leivät kahtia.

Vinkki!

  • Voit sekoittaa srirachalla ja wasabilla maustetut majoneesit myös itse joko aidosta japanilaisesta Kewpie-majoneesista tai tavallisesta majoneesista. Kewpie-majoneesia myydään hyvin varustetuissa elintarvikeliikkeissä ja etnisissä ruokakaupoissa.
  • Samoin voit leivittää broilerinfileet itse. Painele tai nuiji niitä ensin kevyesti ohuemmiksi. Riko kananmuna lautaselle ja vatkaa sen rakenne rikki. Varaa toiselle lautaselle vehnäjauhoja ja vielä yhdelle korppujauhoja. Pyörittele fileet ensin vehnäjauhoissa, sitten munaseoksessa ja lopuksi korppujauhoissa.
Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.