Kakku kuin sushi! Japanilainen voileipäkakku ihastuttaa raikkailla täytteillään, ja näyttävä koristelukin syntyy ilahduttavan helposti
3 h 40 min
{
Aktiivinen
40 minPassiivinen
3 h Japanilainen voileipäkakku saa täytteekseen inkiväärillä maustettua lohitahnaa ja avokado-wasabitahnaa. Komea ulkonäkö loihditaan muutamalla näyttävällä koristeella.
MA
3.7
Kuvat
Julkaistu 19.5.2022

Kakku kuin sushi! Japanilainen voileipäkakku ihastuttaa raikkailla täytteillään, ja näyttävä koristelukin syntyy ilahduttavan helposti
Reseptin ainekset (6 annosta)
- 15 viipalettavehnäpaahtoleipää
Kostutus
- 1 dlvettä
- 1 rklriisiviinietikkaa
- 1 rklsitruunanmehua
- ½ tlsuolaa
Lohi-inkivääritahna
- 150 ggraavilohta
- 100 gretikkaa
- 1hapan omena
- 50 ggaria eli sushi-inkivääriä
- 1½ dlmajoneesia
Avokado-wasabitahna
- 3 (400 g)avokadoa
- ½kurkkua
- 2–3 rkllimenmehua
- 2 tlwasabia
- ½ tlsuolaa
Koristelu
- 2 dlmajoneesia
- 2 rklmustia ja/tai vaaleita seesaminsiemeniä
- 1kurkku
- 1porkkana
Japanilainen voileipäkakku – ohje:
- Valmista täytteet. Hienonna graavilohi. Kuori retikka. Kuori omena ja poista kara. Leikkaa retikka ja omena pieniksi kuutioiksi. Valuta ja hienonna inkivääri. Sekoita lohitahnan ainekset.
- Halkaise avokadot ja poista siemenet. Kaavi hedelmälihat kulhoon ja soseuta haarukalla. Leikkaa kurkku pieniksi kuutioiksi ja lisää avokadon joukkoon. Mausta limenmehulla, wasabilla ja suolalla.
- Sekoita pienessä kulhossa vesi, riisiviinietikka, sitruunanmehu, sokeri ja suola.
- Poista paahtoleivistä reunat. Vuoraa suorakaiteen muotoinen vuoka (noin 10 × 26 cm) kelmulla.
- Aseta vuokaan kolme leipäviipaletta. Kostuta etikkaliemellä ja lisää päälle puolet lohitahnasta. Tee toinen leipäkerros, kostuta ja lisää puolet avokadotahnasta. Tee samoin toiset kerrokset. Jätä päällimmäiseksi leipäkerros, kostuta ja peitä kelmulla. Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia.
- Kumoa kakku tarjoiluvadille. Kuorruta majoneesilla. Laita loppu majoneesi tähtityllalla varustettuun pursotinpussiin. Koristele pinta seesaminsiemenillä. Leikkaa kurkusta ja kuoritusta porkkanasta juustohöylällä tai kuorimaveitsellä ohuita lastuja ja rullaa ne kakun päälle. Pursota japanilaisen voileipäkakun pinnalle pieniä majoneesiruusukkeita.

Värikäs saaristolaisvoileipäkakku – kesän kaunein herkku! Maltaisten kerrosten välissä maistuvat sitruunainen kalatahna ja raikkaat kasvistäytteet
Meillä kotona

Skagen-voileipäkakku lainaa makunsa klassikkoleivältä – kokoa helppo mutta kaunis kakku näppärästi vuokaan!
Kotivinkki

Vegaaninen voileipäkakku – täytä juhlapöydän hurmuri avokadohummuksella ja kääri söpösti rullalle!
Meillä kotona

Kreikkalainen voileipäkakku – lumoavan raikas maku syntyy tsatsikin ja fetan yhdistelmästä
Kotivinkki

Kahvipöydän raitapaidat! Söpöt voileipäkakkuleivokset valmistuvat vähällä vaivalla pieniin tai isoihin kemuihin
Maku

Lohi-munavoileipäkakku yhdistää savulohitahnan ja kananmunatäytteen maukkaaksi herkuksi
Maku

Kalavoileipäkakku – juhlapöydän mehevä ja suolainen herkku
Kotivinkki

Lohivoileipäkakku, klassikkojen klassikko! Katso ohje, jolla valmistat näyttävän ja ennen kaikkea maistuvan suosikkisuolaisen
Maku