Maku

Kakku kuin sushi! Japanilainen voileipäkakku ihastuttaa raikkailla täytteillään, ja näyttävä koristelukin syntyy ilahduttavan helposti

3 h 40 min
{
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
3 h
Japanilainen voileipäkakku saa täytteekseen inkiväärillä maustettua lohitahnaa ja avokado-wasabitahnaa. Komea ulkonäkö loihditaan muutamalla näyttävällä koristeella.
MA
3.8
0
Julkaistu: 19.5.2022


Reseptin ainekset (6 annosta)

  • 15 viipalettavehnäpaahtoleipää

Kostutus

  • 1 dlvettä
  • 1 rklriisiviinietikkaa
  • 1 rklsitruunanmehua
  • ½ tlsuolaa

Lohi-inkivääritahna

  • 150 ggraavilohta
  • 100 gretikkaa
  • 1hapan omena
  • 50 ggaria eli sushi-inkivääriä
  • 1½ dlmajoneesia

Avokado-wasabitahna

  • 3 (400 g)avokadoa
  • ½kurkkua
  • 2–3 rkllimenmehua
  • 2 tlwasabia
  • ½ tlsuolaa

Koristelu

  • 2 dlmajoneesia
  • 2 rklmustia ja/tai vaaleita seesaminsiemeniä
  • 1kurkku
  • 1porkkana
Tulosta

Japanilainen voileipäkakku – ohje:

  1. Valmista täytteet. Hienonna graavilohi. Kuori retikka. Kuori omena ja poista kara. Leikkaa retikka ja omena pieniksi kuutioiksi. Valuta ja hienonna inkivääri. Sekoita lohitahnan ainekset.
  2. Halkaise avokadot ja poista siemenet. Kaavi hedelmälihat kulhoon ja soseuta haarukalla. Leikkaa kurkku pieniksi kuutioiksi ja lisää avokadon joukkoon. Mausta limenmehulla, wasabilla ja suolalla.
  3. Sekoita pienessä kulhossa vesi, riisiviinietikka, sitruunanmehu, sokeri ja suola.
  4. Poista paahtoleivistä reunat. Vuoraa suorakaiteen muotoinen vuoka (noin 10 × 26 cm) kelmulla.
  5. Aseta vuokaan kolme leipäviipaletta. Kostuta etikkaliemellä ja lisää päälle puolet lohitahnasta. Tee toinen leipäkerros, kostuta ja lisää puolet avokadotahnasta. Tee samoin toiset kerrokset. Jätä päällimmäiseksi leipäkerros, kostuta ja peitä kelmulla. Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia.
  6. Kumoa kakku tarjoiluvadille. Kuorruta majoneesilla. Laita loppu majoneesi tähtityllalla varustettuun pursotinpussiin. Koristele pinta seesaminsiemenillä. Leikkaa kurkusta ja kuoritusta porkkanasta juustohöylällä tai kuorimaveitsellä ohuita lastuja ja rullaa ne kakun päälle. Pursota japanilaisen voileipäkakun pinnalle pieniä majoneesiruusukkeita.

Kommentoi »