


Jänispata
2 h 45 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 2 h 0 min
Reseptin ainekset
4 annosta
1200 g
jänistä
200 g
siankylkeä
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria
4 kpl
porkkanaa
10 kpl
salottisipulia
250 g
kantarelleja
5 dl
lihalientä
4 dl
punaviiniä
1 rkl
katajanmarjoja
3 rkl
maissitärkkelystä
1 dl
madeiraviiniä
Jänispata – ohje:
- Paloittele jänis niin, että irrotat lavat, paistit ja fileeselän. Leikkaa paistit neljään, lavat kolmeen ja fileeselkä neljään osaan.
- Leikkaa siankylki pieniksi paloiksi, ruskista ne paistinpannulla ja siirrä ne lautaselle.
- Ruskista jäniksenpalat paistinpannulle jääneessä sianrasvassa ja lisää tarvittaessa voita. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Kuori ja paloittele porkkanat ja sipulit. Ruskista ne voissa. Paista sen jälkeen sienet voissa ja mausta ne suolalla ja mustapippurilla.
- Pane siansivu ja jänispalat valurautapataan. Kaada pataan riista- tai lihaliemi ja punaviini. Kiehauta ja kuori pinnalle nouseva rasva ja vaahto pois. Lisää katajanmarjat. Nosta padan päälle kansi ja kypsennä ruokaa 170 asteisessa uunissa 1 1/2–2 tuntia.
- Lisää sienet, porkkanat ja sipulit tunnin kypsennyksen jälkeen. Tarkista samalla suola.
- Ota jänispata uunista ja nosta lihanpalat ja kasvikset reikäkauhalla kattilaan. Sekoita maissitärkkelysjauhot madeiraan ja suurusta kastike.
- Nosta jäniksenlihat ja kasvikset takaisin pataan ja tarjoa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat