Maku

Jänispata

2 h 45 min
4.4
2

Jänispata

GL
LA
MA
MU
2
4.4
Teksti Juha Jormanainen
Kuvat Juha Jormanainen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 1200 gjänistä
  • 200 gsiankylkeä
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 4 kplporkkanaa
  • 10 kplsalottisipulia
  • 250 gkantarelleja
  • 5 dllihalientä
  • 4 dlpunaviiniä
  • 1 rklkatajanmarjoja
  • 3 rklmaissitärkkelystä
  • 1 dlmadeiraviiniä

Tee näin

2 h 45 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN2 h

Paloittele jänis niin, että irrotat lavat, paistit ja fileeselän. Leikkaa paistit neljään, lavat kolmeen ja fileeselkä neljään osaan.

Leikkaa siankylki pieniksi paloiksi, ruskista ne paistinpannulla ja siirrä ne lautaselle.

Ruskista jäniksenpalat paistinpannulle jääneessä sianrasvassa ja lisää tarvittaessa voita. Mausta suolalla ja pippurilla.

Kuori ja paloittele porkkanat ja sipulit. Ruskista ne voissa. Paista sen jälkeen sienet voissa ja mausta ne suolalla ja mustapippurilla.

Pane siansivu ja jänispalat valurautapataan. Kaada pataan riista- tai lihaliemi ja punaviini. Kiehauta ja kuori pinnalle nouseva rasva ja vaahto pois. Lisää katajanmarjat. Nosta padan päälle kansi ja kypsennä ruokaa 170 asteisessa uunissa 1 1/2–2 tuntia.

Lisää sienet, porkkanat ja sipulit tunnin kypsennyksen jälkeen. Tarkista samalla suola.

Ota jänispata uunista ja nosta lihanpalat ja kasvikset reikäkauhalla kattilaan. Sekoita maissitärkkelysjauhot madeiraan ja suurusta kastike.

Nosta jäniksenlihat ja kasvikset takaisin pataan ja tarjoa.

MITÄ PIDIT?
4.4
Katso myös nämä