Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Jänispata

2 h 45 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 2 h 0 min
18.7.2005
Reseptin ainekset
4 annosta
1200 g
jänistä
200 g
siankylkeä
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria
4 kpl
porkkanaa
10 kpl
salottisipulia
250 g
kantarelleja
5 dl
lihalientä
4 dl
punaviiniä
1 rkl
katajanmarjoja
3 rkl
maissitärkkelystä
1 dl
madeiraviiniä

Jänispata – ohje:

  1. Paloittele jänis niin, että irrotat lavat, paistit ja fileeselän. Leikkaa paistit neljään, lavat kolmeen ja fileeselkä neljään osaan.
  2. Leikkaa siankylki pieniksi paloiksi, ruskista ne paistinpannulla ja siirrä ne lautaselle.
  3. Ruskista jäniksenpalat paistinpannulle jääneessä sianrasvassa ja lisää tarvittaessa voita. Mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Kuori ja paloittele porkkanat ja sipulit. Ruskista ne voissa. Paista sen jälkeen sienet voissa ja mausta ne suolalla ja mustapippurilla.
  5. Pane siansivu ja jänispalat valurautapataan. Kaada pataan riista- tai lihaliemi ja punaviini. Kiehauta ja kuori pinnalle nouseva rasva ja vaahto pois. Lisää katajanmarjat. Nosta padan päälle kansi ja kypsennä ruokaa 170 asteisessa uunissa 1 1/2–2 tuntia.
  6. Lisää sienet, porkkanat ja sipulit tunnin kypsennyksen jälkeen. Tarkista samalla suola.
  7. Ota jänispata uunista ja nosta lihanpalat ja kasvikset reikäkauhalla kattilaan. Sekoita maissitärkkelysjauhot madeiraan ja suurusta kastike.
  8. Nosta jäniksenlihat ja kasvikset takaisin pataan ja tarjoa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeemme tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt