Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Jänisminestrone

11 h 40 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 11 h 0 min
18.7.2005
Reseptin ainekset
4 annosta
10 dl
lihalientä
400 g
jänistä
1 kpl
porkkanaa
3/4 dl
ruskeita papuja
3 dl
pastaa (penne)
2 dl
herneenpalkoja
Aioli eli valkosipulimajoneesi
4 kpl
valkosipulinkynttä
1/2 tl
suolaa
1 tl
dijoninsinappia
2 kpl
keltuaista
1 dl
oliiviöljyä
2 rkl
sitruunamehua

Liota papuja vähintään kymmenen tuntia ennen ruoanvalmistukseen ryhtymistä.

Valmista ensin valkosipulimajoneesi. On tärkeää, että kaikki tarveaineet ovat huoneenlämpöisiä, muuten majoneesi ei onnistu.

Purista valkosipulinkynnet kulhoon ja lisää suola. Hienonna valkosipulimurska ja suola hieromalla niitä ruokalusikalla kulhon reunaa vasten, niin että tuloksena on hieno tahna. Lisää sinappi ja keltuaiset ja vatkaa ne tasaiseksi tahnaksi.

Lisää öljy seokseen tipoittain seosta koko ajan tarmokkaasti vatkaten. Kun puolet öljystä on sekoitettu, lisää sitruunamehu. Vatkaa loppu öljy ohuena nauhana majoneesin sekaan. Tuloksena on kuohkea majoneesi, joka päihittää kaupan majoneesit mennen tullen.

Keitä pavut, paloiteltu porkkana ja pasta lähes kypsiksi. Pane jänis- tai lihaliemi kuumenemaan.

Paista jänisfileet tai paistinpalaset kuumalla pannulla voissa niin, että ne jäävät sisältä punertaviksi. Kiedo palat alumiinifolioon.

Kiehauta sokeriherneenpalkoja minuutin verran.

Jaa pasta, pavut, porkkana ja sokeriherneet syville lämmitetyille lautasille.

Leikkaa jäniksenlihat palasiksi ja annostele lautasille.

Kaada päälle kuuma jänisliemi ja pane lihojen päälle lusikallinen aiolia. Tarjoile jänisminestrone rapean patongin kera.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeemme tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt