Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Yön yli kohotettavat jääkaappipullat – voisilmäpullia mukailevat vehnäset paistuvat muffinivuoissa!

12 h 30 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 12 h 20 min

Nämä suloiset pullat sisältävät kokoansa enemmän makua. Täydellisiä pikkuvehnäsiä esimerkiksi viikonloppubrunssille. Jaa pullataikina muffinivuokiin ja siirrä jääkaappiin yöksi lepäämään. Lisää seuraavana päivänä voi-sokeritäyte, paista ja herkuttele.

12.4.2024
Reseptin ainekset
12 kpl
¼ pkt (12,5 g)
hiivaa
2 dl
vettä tai kaurajuomaa
½ dl
sokeria
1 tl
kardemummaa
½ tl
suolaa
4 dl
vehnäjauhoja
50 g
leivontamargariinia (esim. Eleplant)
Lisäksi
50 g
leivontamargariinia
½ dl
sokeria
1 rkl
vehnäjauhoja
3 rkl
kaurajuomaa (voiteluun)
3 rkl
raesokeria

Jääkaappipullat – ohje:

  1. Liota hiiva kylmään veteen tai kaurajuomaan. Lisää sokeri, kardemumma ja suola. Lisää vehnäjauhot ja sekoita. Sulata margariini ja lisää taikinaan. Taikinan kuuluu jäädä melko löysäksi.
  2. Jaa taikina muffinivuoilla päällystettyihin muffinipellin koloihin. Sujauta vuoka puhtaaseen muovipussiin, sulje pussi kevyesti ja pane jääkaappiin kohoamaan yön yli.
  3. Paloittele rasva 12 palaan. Sekoita sokeri ja jauhot pienessä kupissa. Voitele pullat kaurajuomalla.
  4. Paina jokaisen pullan keskelle kolo ja lisää pala rasvaa. Laita jokaiseen koloon 1 tl sokeri-vehnäjauhoseosta. Ripottele pinnalle raesokeria.
  5. Paista pullia 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt