


Yön yli kohotettavat jääkaappipullat – voisilmäpullia mukailevat vehnäset paistuvat muffinivuoissa!
12 h 30 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 12 h 20 min
Nämä suloiset pullat sisältävät kokoansa enemmän makua. Täydellisiä pikkuvehnäsiä esimerkiksi viikonloppubrunssille. Jaa pullataikina muffinivuokiin ja siirrä jääkaappiin yöksi lepäämään. Lisää seuraavana päivänä voi-sokeritäyte, paista ja herkuttele.
Reseptin ainekset
12 kpl
¼ pkt (12,5 g)
hiivaa
2 dl
vettä tai kaurajuomaa
½ dl
sokeria
1 tl
kardemummaa
½ tl
suolaa
4 dl
vehnäjauhoja
50 g
leivontamargariinia (esim. Eleplant)
Lisäksi
50 g
leivontamargariinia
½ dl
sokeria
1 rkl
vehnäjauhoja
3 rkl
kaurajuomaa (voiteluun)
3 rkl
raesokeria
Jääkaappipullat – ohje:
- Liota hiiva kylmään veteen tai kaurajuomaan. Lisää sokeri, kardemumma ja suola. Lisää vehnäjauhot ja sekoita. Sulata margariini ja lisää taikinaan. Taikinan kuuluu jäädä melko löysäksi.
- Jaa taikina muffinivuoilla päällystettyihin muffinipellin koloihin. Sujauta vuoka puhtaaseen muovipussiin, sulje pussi kevyesti ja pane jääkaappiin kohoamaan yön yli.
- Paloittele rasva 12 palaan. Sekoita sokeri ja jauhot pienessä kupissa. Voitele pullat kaurajuomalla.
- Paina jokaisen pullan keskelle kolo ja lisää pala rasvaa. Laita jokaiseen koloon 1 tl sokeri-vehnäjauhoseosta. Ripottele pinnalle raesokeria.
- Paista pullia 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat