Maku

Italialainen parsakaalikeitto

35 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
15 min
Parsakaalikeiton herkullisessa italialaisessa versiossa on mukana myös pinaattia. Pinjansiemenet ja parsakaalipalat antavat hyvää purutuntumaa sileään keittoon. 
GL
MU
3.8
1
Julkaistu: 1.3.2017


Reseptin ainekset (4 annosta)

  • 1 kplsipulia
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 2 kplparsakaalia (à 300 g)
  • 1 rkloliiviöljyä
  • 10 dlkasvislientä
  • 80 gbabypinaattia
  • 150 gmascarponejuustoa (tai maustamatonta tuorejuustoa)
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria

Lisäksi

  • 100 gparsakaalia (varsia paloiteltuna)
  • 1/2 rkloliiviöljyä
  • 1 rklsitruunamehua
  • 1 tlsitruunankuoriraastetta
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Koristelu

  • 2 rklpinjansiemeniä
  • 12 kplbasilikanlehteä
Tulosta

Kuori ja silppua sipulit. Huuhdo parsakaalit ja irrota kukinnot. Leikkaa osa varsista kuutioiksi, jotka tulevat keiton pinnalle. Viipaloi loput varret käytettäväksi keittoon.

Kuullota sipuleita hetki öljyssä kattilassa. Lisää parsakaalit ja kasvisliemi. Kuumenna kiehuvaksi keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 15 minuuttia.

Nostele halutessasi keitosta pois muutama parsakaalin kukinto ennen soseuttamista. Lisää sitten pinaatti ja soseuta keitto sileäksi. Kumoa kukinnot takaisin keittoon.

Kuumenna keitto ja lisää mascarpone tai tuorejuusto. Kiehauta. Mausta suolalla ja pippurilla.

Paista varsipalat öljyssä napakan pehmeiksi. Mausta sitruunalla, suolalla ja pippurilla.

Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla. Tarjoa varsipalat ja siemenet keiton lisäkkeenä. Koristele annokset basilikanlehdillä.

1 kommentti