Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Italialainen parsakaalikeitto

35 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 15 min

Parsakaalikeiton herkullisessa italialaisessa versiossa on mukana myös pinaattia. Pinjansiemenet ja parsakaalipalat antavat hyvää purutuntumaa sileään keittoon. 

1.3.2017
Reseptin ainekset
4 annosta
1 kpl
sipulia
2 kpl
valkosipulinkynttä
2 kpl
parsakaalia (à 300 g)
1 rkl
oliiviöljyä
10 dl
kasvislientä
80 g
babypinaattia
150 g
mascarponejuustoa (tai maustamatonta tuorejuustoa)
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria
Lisäksi
100 g
parsakaalia (varsia paloiteltuna)
1/2 rkl
oliiviöljyä
1 rkl
sitruunamehua
1 tl
sitruunankuoriraastetta
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria
Koristelu
2 rkl
pinjansiemeniä
12 kpl
basilikanlehteä

Kuori ja silppua sipulit. Huuhdo parsakaalit ja irrota kukinnot. Leikkaa osa varsista kuutioiksi, jotka tulevat keiton pinnalle. Viipaloi loput varret käytettäväksi keittoon.

Kuullota sipuleita hetki öljyssä kattilassa. Lisää parsakaalit ja kasvisliemi. Kuumenna kiehuvaksi keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 15 minuuttia.

Nostele halutessasi keitosta pois muutama parsakaalin kukinto ennen soseuttamista. Lisää sitten pinaatti ja soseuta keitto sileäksi. Kumoa kukinnot takaisin keittoon.

Kuumenna keitto ja lisää mascarpone tai tuorejuusto. Kiehauta. Mausta suolalla ja pippurilla.

Paista varsipalat öljyssä napakan pehmeiksi. Mausta sitruunalla, suolalla ja pippurilla.

Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla. Tarjoa varsipalat ja siemenet keiton lisäkkeenä. Koristele annokset basilikanlehdillä.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt