Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Friteeratut pizzataskut

Italialainen panzerotti – kuin minikokoinen calzonepizza mutta ihanan rapea

1 h 45 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 1 h 0 min

Italialaiset panzerotit kypsennetään uppopaistamalla. Ne täytetään perinteisesti tomaatilla ja mozzarellalla sekä maustetaan oreganolla. Lisäksi sisään voi sujauttaa myös sardelleja ja kapriksia tai salamia.

18.9.2025
Reseptin ainekset
8 kpl
5 dl
vehnäjauhoja
1 tl
kuivahiivaa
½ tl
suolaa
1¼ dl
lämmintä vettä
2 rkl
oliiviöljyä
Täyte
1 pallo (125 g)
mozzarellaa (tai 1 ps (150 g) mozzarellajuustoraastetta)
1 dl
tomaattisosetta
1 rkl
tuoretta oreganoa hienonnettuna (tai 1 tl kuivattua)
100 g
pepperonisalamia
Paistamiseen
1 l
rypsiöljyä

Italialainen panzerotti – ohje:

  1. Sekoita jauhot, kuivahiiva ja suola kulhossa. Lisää lämmin (42 astetta) vesi ja öljy. Vaivaa kunnes taikina on tasaisen kimmoisa. Peitä kulho ja anna taikina kohota kaksinkertaiseksi, noin tunnin ajan.
  2. Valuta ja raasta tuoremozzarella ja painele ylimääräinen neste pois siivilässä. Sekoita oregano tomaattisoseeseen.
  3. Jaa taikina kahdeksaan osaan. Kauli palat ohuiksi pyörylöiksi (ø 15 cm). Levitä jokaisen keskelle noin ruokalusikallinen tomaattisosetta niin, että reunoilta jää noin 3 cm taikinaa näkyviin. Ripottele päälle juustoraastetta ja levitä salamiviipaleita.
  4. Käännä pyörylät puolikuun muotoon ja painele reunat haarukalla napakasti kiinni.
  5. Kuumenna öljy valurautapadassa tai teräskattilassa 175-asteiseksi. Paista panzerotit öljyssä muutama kerrallaan, noin 2–3 minuuttia per puoli, kunnes ne saavat hieman väriä ja kypsyvät.
  6. Nosta panzerotit öljystä reikäkauhalla talouspaperilla päällystetyn lautasen päälle, jotta ylimääräinen öljy valuu ja imeytyy paperiin. Tarjoa lämpimänä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt