


Friteeratut pizzataskut
Italialainen panzerotti – kuin minikokoinen calzonepizza mutta ihanan rapea
1 h 45 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 1 h 0 min
Italialaiset panzerotit kypsennetään uppopaistamalla. Ne täytetään perinteisesti tomaatilla ja mozzarellalla sekä maustetaan oreganolla. Lisäksi sisään voi sujauttaa myös sardelleja ja kapriksia tai salamia.
Reseptin ainekset
8 kpl
5 dl
vehnäjauhoja
1 tl
kuivahiivaa
½ tl
suolaa
1¼ dl
lämmintä vettä
2 rkl
oliiviöljyä
Täyte
1 pallo (125 g)
mozzarellaa (tai 1 ps (150 g) mozzarellajuustoraastetta)
1 dl
tomaattisosetta
1 rkl
tuoretta oreganoa hienonnettuna (tai 1 tl kuivattua)
100 g
pepperonisalamia
Paistamiseen
1 l
rypsiöljyä
Italialainen panzerotti – ohje:
- Sekoita jauhot, kuivahiiva ja suola kulhossa. Lisää lämmin (42 astetta) vesi ja öljy. Vaivaa kunnes taikina on tasaisen kimmoisa. Peitä kulho ja anna taikina kohota kaksinkertaiseksi, noin tunnin ajan.
- Valuta ja raasta tuoremozzarella ja painele ylimääräinen neste pois siivilässä. Sekoita oregano tomaattisoseeseen.
- Jaa taikina kahdeksaan osaan. Kauli palat ohuiksi pyörylöiksi (ø 15 cm). Levitä jokaisen keskelle noin ruokalusikallinen tomaattisosetta niin, että reunoilta jää noin 3 cm taikinaa näkyviin. Ripottele päälle juustoraastetta ja levitä salamiviipaleita.
- Käännä pyörylät puolikuun muotoon ja painele reunat haarukalla napakasti kiinni.
- Kuumenna öljy valurautapadassa tai teräskattilassa 175-asteiseksi. Paista panzerotit öljyssä muutama kerrallaan, noin 2–3 minuuttia per puoli, kunnes ne saavat hieman väriä ja kypsyvät.
- Nosta panzerotit öljystä reikäkauhalla talouspaperilla päällystetyn lautasen päälle, jotta ylimääräinen öljy valuu ja imeytyy paperiin. Tarjoa lämpimänä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat