


Italialainen marenki – pehmeä ja kiiltävä kuorrute leivonnaisille
30 min
Italialainen marenki valmistetaan kuumennetusta vesi-sokeriliemestä, joka lisätään vaahdotettujen valkuaisten joukkoon samalla vatkaten. Pehmeä ja kiiltävä marenki sopii erilaisten kakkujen ja leivonnaisten kuorruttamiseen.
Reseptin ainekset
1 annos
Italialainen marenki
4
valkuaista
½ dl
vettä
2 ½ dl
sokeria
Italialainen marenki – ohje:
- Vaahdota valkuaiset.
- Keitä vesi ja sokeri kattilassa, kunnes sokeriliemi on 121-asteista.
- Kaada ohuena nauhana valkuaisvaahtoon samalla vatkaten, kunnes marenki on paksua, kiiltävää ja jäähtynyt huoneenlämpöiseksi.
- Käytä piirakoiden ja kakun kuorruttamiseen. Pinnan voi ruskistaa grillivastuksen alla tai kaasupolttimella.
Vinkki!
- Reseptillä valmistuva marenkiannos riittää yhteen kakun/piirakan tai noin 12 leivoksen kuorruttamiseen.
- Italialainen marenki säilyy ilmatiiviisti pakattuna jääkaapissa pari päivää. Marengin voi myös pakastaa esimerkiksi kertakäyttöisessä pursotinpussissa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat