Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Italialainen marenki – pehmeä ja kiiltävä kuorrute leivonnaisille

30 min

Italialainen marenki valmistetaan kuumennetusta vesi-sokeriliemestä, joka lisätään vaahdotettujen valkuaisten joukkoon samalla vatkaten. Pehmeä ja kiiltävä marenki sopii erilaisten kakkujen ja leivonnaisten kuorruttamiseen.

23.1.2024
Reseptin ainekset
1 annos
Italialainen marenki
4
valkuaista
½ dl
vettä
2 ½ dl
sokeria

Italialainen marenki – ohje:

  1. Vaahdota valkuaiset.
  2. Keitä vesi ja sokeri kattilassa, kunnes sokeriliemi on 121-asteista.
  3. Kaada ohuena nauhana valkuaisvaahtoon samalla vatkaten, kunnes marenki on paksua, kiiltävää ja jäähtynyt huoneenlämpöiseksi.
  4. Käytä piirakoiden ja kakun kuorruttamiseen. Pinnan voi ruskistaa grillivastuksen alla tai kaasupolttimella.

Vinkki!

  • Reseptillä valmistuva marenkiannos riittää yhteen kakun/piirakan tai noin 12 leivoksen kuorruttamiseen.
  • Italialainen marenki säilyy ilmatiiviisti pakattuna jääkaapissa pari päivää. Marengin voi myös pakastaa esimerkiksi kertakäyttöisessä pursotinpussissa.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt