Italialainen maalaissalaatti – mehevä värikimara papuja, linssejä ja tomaatteja
kasvis
munaton
30 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 10 min
Italialainen maalaissalaatti muistuttaa panzanella-leipäsalaattia, johon voi käyttää hieman kuivahtaneetkin leipäviipaleet. Pavut ja linssit saavat seurakseen tomaatteja ja reilusti tuoreita yrttejä.

Reseptin ainekset 4 annosta
4isoa maalaisleipäviipaletta
2 rkloliiviöljyä
1valkosipulinkynsi
200 gvihreitä papuja
2varsiselleriä
16kirsikkatomaattia
½ rku basilikaa
½ rku lehtipersiljaa
1 prkpunaisia linssejä (esim. Pirkka)
½ dl parmesaanilastuja
Kastike
1 rklpunaviinietikkaa
½ dl oliiviöljyä
½ tlsuolaa
1 tlsokeria
¼ tlmustapippuria (myllystä)
Italialainen maalaissalaatti valmistuu näin:
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Revi leipä sopiviksi suupaloiksi uunipellille. Pirskota leipäpaloille oliiviöljy ja hienonna joukkoon valkosipuli. Paahda leipäpaloja kuumassa uunissa noin 10 minuuttia kerran paloja paistamisen aikana käännellen.
- Keitä vihreitä papuja 3–4 minuuttia kiehuvassa vedessä. Kaada pavut siivilään ja viilennä juoksevan, kylmän veden alla.
- Leikkaa varsiselleri ohuiksi viipaleiksi. Puolita tomaatit. Hienonna yrtit. Valuta purkkilinssit siivilässä huolellisesti.
- Sekoita salaattikulhossa leipä, pavut, selleri, tomaatit, yrtit ja linssit. Mittaa salaatin joukkoon kastikkeen aineet ja sekoita niin, että maut tasoittuvat. Viimeistele italialainen maalaissalaatti parmesaanilastuilla.