


Italialainen maalaissalaatti – mehevä värikimara papuja, linssejä ja tomaatteja
30 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 10 min
Italialainen maalaissalaatti muistuttaa panzanella-leipäsalaattia, johon voi käyttää hieman kuivahtaneetkin leipäviipaleet. Pavut ja linssit saavat seurakseen tomaatteja ja reilusti tuoreita yrttejä.
Reseptin ainekset
4 annosta
4
isoa maalaisleipäviipaletta
2 rkl
oliiviöljyä
1
valkosipulinkynsi
200 g
vihreitä papuja
2
varsiselleriä
16
kirsikkatomaattia
½ rku
basilikaa
½ rku
lehtipersiljaa
1 prk
punaisia linssejä (esim. Pirkka)
½ dl
parmesaanilastuja
Kastike
1 rkl
punaviinietikkaa
½ dl
oliiviöljyä
½ tl
suolaa
1 tl
sokeria
¼ tl
mustapippuria (myllystä)
Italialainen maalaissalaatti valmistuu näin:
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Revi leipä sopiviksi suupaloiksi uunipellille. Pirskota leipäpaloille oliiviöljy ja hienonna joukkoon valkosipuli. Paahda leipäpaloja kuumassa uunissa noin 10 minuuttia kerran paloja paistamisen aikana käännellen.
- Keitä vihreitä papuja 3–4 minuuttia kiehuvassa vedessä. Kaada pavut siivilään ja viilennä juoksevan, kylmän veden alla.
- Leikkaa varsiselleri ohuiksi viipaleiksi. Puolita tomaatit. Hienonna yrtit. Valuta purkkilinssit siivilässä huolellisesti.
- Sekoita salaattikulhossa leipä, pavut, selleri, tomaatit, yrtit ja linssit. Mittaa salaatin joukkoon kastikkeen aineet ja sekoita niin, että maut tasoittuvat. Viimeistele italialainen maalaissalaatti parmesaanilastuilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat