Kotivinkki

Italialainen maalaissalaatti – mehevä värikimara papuja, linssejä ja tomaatteja

30 min
KA
MU
0
0

Italialainen maalaissalaatti muistuttaa panzanella-leipäsalaattia, johon voi käyttää hieman kuivahtaneetkin leipäviipaleet. Pavut ja linssit saavat seurakseen tomaatteja ja reilusti tuoreita yrttejä.
Tulosta
Kuvat Hannes Paananen

Ainekset (4 annosta)

  • 4isoa maalaisleipäviipaletta
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 1valkosipulinkynsi
  • 200 gvihreitä papuja
  • 2varsiselleriä
  • 16kirsikkatomaattia
  • ½ rku basilikaa
  • ½ rku lehtipersiljaa
  • 1 prkpunaisia linssejä (esim. Pirkka)
  • ½ dl parmesaanilastuja

Kastike

  • 1 rklpunaviinietikkaa
  • ½ dl oliiviöljyä
  • ½ tlsuolaa
  • 1 tlsokeria
  • ¼ tlmustapippuria (myllystä)

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN10 min

Italialainen maalaissalaatti valmistuu näin:

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Revi leipä sopiviksi suupaloiksi uunipellille. Pirskota leipäpaloille oliiviöljy ja hienonna joukkoon valkosipuli. Paahda leipäpaloja kuumassa uunissa noin 10 minuuttia kerran paloja paistamisen aikana käännellen.
  2. Keitä vihreitä papuja 3–4 minuuttia kiehuvassa vedessä. Kaada pavut siivilään ja viilennä juoksevan, kylmän veden alla.
  3. Leikkaa varsiselleri ohuiksi viipaleiksi. Puolita tomaatit. Hienonna yrtit. Valuta purkkilinssit siivilässä huolellisesti.
  4. Sekoita salaattikulhossa leipä, pavut, selleri, tomaatit, yrtit ja linssit. Mittaa salaatin joukkoon kastikkeen aineet ja sekoita niin, että maut tasoittuvat. Viimeistele italialainen maalaissalaatti parmesaanilastuilla.
MITÄ PIDIT?
0