0(0)
Italialainen maalaissalaatti – mehevä värikimara papuja, linssejä ja tomaatteja
kasvis
munaton
30 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 10 min
Italialainen maalaissalaatti muistuttaa panzanella-leipäsalaattia, johon voi käyttää hieman kuivahtaneetkin leipäviipaleet. Pavut ja linssit saavat seurakseen tomaatteja ja reilusti tuoreita yrttejä.
Julkaistu 24.4.2019
Kotivinkki
Reseptin ainekset 4 annosta
4isoa maalaisleipäviipaletta
2 rkloliiviöljyä
1valkosipulinkynsi
200 gvihreitä papuja
2varsiselleriä
16kirsikkatomaattia
½ rku basilikaa
½ rku lehtipersiljaa
1 prkpunaisia linssejä (esim. Pirkka)
½ dl parmesaanilastuja
Kastike
1 rklpunaviinietikkaa
½ dl oliiviöljyä
½ tlsuolaa
1 tlsokeria
¼ tlmustapippuria (myllystä)

Italialainen maalaissalaatti valmistuu näin:

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Revi leipä sopiviksi suupaloiksi uunipellille. Pirskota leipäpaloille oliiviöljy ja hienonna joukkoon valkosipuli. Paahda leipäpaloja kuumassa uunissa noin 10 minuuttia kerran paloja paistamisen aikana käännellen.
  2. Keitä vihreitä papuja 3–4 minuuttia kiehuvassa vedessä. Kaada pavut siivilään ja viilennä juoksevan, kylmän veden alla.
  3. Leikkaa varsiselleri ohuiksi viipaleiksi. Puolita tomaatit. Hienonna yrtit. Valuta purkkilinssit siivilässä huolellisesti.
  4. Sekoita salaattikulhossa leipä, pavut, selleri, tomaatit, yrtit ja linssit. Mittaa salaatin joukkoon kastikkeen aineet ja sekoita niin, että maut tasoittuvat. Viimeistele italialainen maalaissalaatti parmesaanilastuilla.
Kommentoi »