Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Isoäidin puolukkainen ruis-marjapuuro

1 h 10 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 1 h 0 min

Ruis ja puolukka maistuvat perinteisessä isoäidin ruis-marjapuurossa. Jauhojen huolellinen sekoittaminen estää paakkuuntumisen ja pitkä haudutusaika varmistaa suussasulavan rakenteen. Helppo, edullinen ja terveellinen ateria on valmis!

24.2.2015
Reseptin ainekset
6 annosta
200 g
puolukoita
7 dl
vettä
1 dl
sokeria
2 dl
ruisjauhoja
1 tl
suolaa
3/4 dl
fariinisokeria

Soseuta puolukat perunasurvimella (vaihe 1) tai sauvasekoittimella. Mittaa vesi ja sokeri kattilaan. Lisää marjasose ja kuumenna kiehuvaksi.

Ripottele ruisjauhot kattilaan vähitellen koko ajan sekoittaen (vaihe 2).

Hauduta kannen alla miedolla lämmöllä 45–60 minuuttia. Sekoittele välillä. Mausta suolalla.

Mausta kypsä puuro fariinisokerilla. Kaada puuro tarjoiluastiaan ja ripottele pinnalle vähän sokeria, ettei pinta kuoretu puuron jäähtyessä.

* Jos ruis-puolukkapuuro vaikuttaa liian löysältä, suurusta se vesitilkkaan sekoitetuilla perunajauhoilla (2 rkl) ja anna kiehahtaa.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt