Maku

Isoäidin puolukkainen ruis-marjapuuro

1 h 10 min
4.6
2

Isoäidin puolukkainen ruis-marjapuuro

MA
MU
2
4.6
Ruis ja puolukka maistuvat perinteisessä isoäidin ruis-marjapuurossa. Jauhojen huolellinen sekoittaminen estää paakkuuntumisen ja pitkä haudutusaika varmistaa suussasulavan rakenteen. Helppo, edullinen ja terveellinen ateria on valmis!
Teksti Antti Lumiainen
Kuvat Mika Rampa
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 200 gpuolukoita
  • 7 dlvettä
  • 1 dlsokeria
  • 2 dlruisjauhoja
  • 1 tlsuolaa
  • 3/4 dlfariinisokeria

Tee näin

1 h 10 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN1 h

Soseuta puolukat perunasurvimella (vaihe 1) tai sauvasekoittimella. Mittaa vesi ja sokeri kattilaan. Lisää marjasose ja kuumenna kiehuvaksi.

Ripottele ruisjauhot kattilaan vähitellen koko ajan sekoittaen (vaihe 2).

Hauduta kannen alla miedolla lämmöllä 45–60 minuuttia. Sekoittele välillä. Mausta suolalla.

Mausta kypsä puuro fariinisokerilla. Kaada puuro tarjoiluastiaan ja ripottele pinnalle vähän sokeria, ettei pinta kuoretu puuron jäähtyessä.

Vinkki!

* Jos ruis-puolukkapuuro vaikuttaa liian löysältä, suurusta se vesitilkkaan sekoitetuilla perunajauhoilla (2 rkl) ja anna kiehahtaa.

MITÄ PIDIT?
4.6
Katso myös nämä