Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Irma-mummin mustikkapiirakka

1 h 40 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 1 h 0 min
12.9.2010
Reseptin ainekset
18 palaa
2 1/2 dl
kevytmaitoa
25 g
hiivaa
1 kpl
munaa
1 dl
sokeria
1/2 tl
suolaa
8 1/2 dl
vehnäjauhoja
100 g
leivontamargariinia (rasvaa 80 %)
10 dl
mustikoita
3/4 dl
sokeria
Voiteluun
1 kpl
munaa
1/2 dl
raesokeria
  1. Liuota mummin mustikkapiirakan taikinan hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää muna, sokeri ja suola.
  2. Alusta jauhot erissä taikinaan. Lisää pehmeä rasva pieninä paloina alustamisen loppuvaiheessa.
  3. Kohota taikinaa puolisen tuntia.
  4. Kauli taikinasta leivinpaperin päällä, jauhoja apuna käyttäen, uunipeltiä hieman suurempi levy. Nosta taikina pellille ja leikkaa ylimääräinen taikina pois. Muotoile ylimääräisestä taikinasta pitkiä suikaleita, joista tulee piirakalle ristikko.
  5. Levitä mustikat taikinalevylle ja ripottele päälle sokeri. Nosta taikinasuikaleet ristikoksi mustikoiden päälle.
  6. Voitele piirakan reunat ja ristikko munalla. Ripottele pintaan raesokeria.
  7. Paista Irma-mummin mustikkapiirakkaa 175-asteisessa uunissa alatasolla noin 35 minuuttia.

Vinkki!

Jos himoitset perinteistä mustikkapiirakkaa, kannattaa kurkata aina yhtä suositun muropohjaisen mustikkapiirakan resepti.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt