


Irma-mummin mustikkapiirakka
1 h 40 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 1 h 0 min
Reseptin ainekset
18 palaa
2 1/2 dl
kevytmaitoa
25 g
hiivaa
1 kpl
munaa
1 dl
sokeria
1/2 tl
suolaa
8 1/2 dl
vehnäjauhoja
100 g
leivontamargariinia (rasvaa 80 %)
10 dl
mustikoita
3/4 dl
sokeria
Voiteluun
1 kpl
munaa
1/2 dl
raesokeria
- Liuota mummin mustikkapiirakan taikinan hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää muna, sokeri ja suola.
- Alusta jauhot erissä taikinaan. Lisää pehmeä rasva pieninä paloina alustamisen loppuvaiheessa.
- Kohota taikinaa puolisen tuntia.
- Kauli taikinasta leivinpaperin päällä, jauhoja apuna käyttäen, uunipeltiä hieman suurempi levy. Nosta taikina pellille ja leikkaa ylimääräinen taikina pois. Muotoile ylimääräisestä taikinasta pitkiä suikaleita, joista tulee piirakalle ristikko.
- Levitä mustikat taikinalevylle ja ripottele päälle sokeri. Nosta taikinasuikaleet ristikoksi mustikoiden päälle.
- Voitele piirakan reunat ja ristikko munalla. Ripottele pintaan raesokeria.
- Paista Irma-mummin mustikkapiirakkaa 175-asteisessa uunissa alatasolla noin 35 minuuttia.
Vinkki!
Jos himoitset perinteistä mustikkapiirakkaa, kannattaa kurkata aina yhtä suositun muropohjaisen mustikkapiirakan resepti.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat