Irma-mummin mustikkapiirakka

1 h 40 min
4.2
0

Irma-mummin mustikkapiirakka

Teksti Elisa Johansson
Kuvat Anna Huovinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (18 palaa)

  • 2 1/2 dlkevytmaitoa
  • 25 ghiivaa
  • 1 kplmunaa
  • 1 dlsokeria
  • 1/2 tlsuolaa
  • 8 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 100 gleivontamargariinia (rasvaa 80 %)
  • 10 dlmustikoita
  • 3/4 dlsokeria

Voiteluun

  • 1 kplmunaa
  • 1/2 dlraesokeria

Tee näin

1 h 40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN1 h

Liuota mummin mustikkapiirakan taikinan hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää muna, sokeri ja suola.
Alusta jauhot erissä taikinaan. Lisää pehmeä rasva pieninä paloina alustamisen loppuvaiheessa.
Kohota taikinaa puolisen tuntia.
Kauli taikinasta leivinpaperin päällä, jauhoja apuna käyttäen, uunipeltiä hieman suurempi levy. Nosta taikina pellille ja leikkaa ylimääräinen taikina pois. Muotoile ylimääräisestä taikinasta pitkiä suikaleita, joista tulee piirakalle ristikko.
Levitä mustikat taikinalevylle ja ripottele päälle sokeri. Nosta taikinasuikaleet ristikoksi mustikoiden päälle.
Voitele piirakan reunat ja ristikko munalla. Ripottele pintaan raesokeria.
Paista mummin mustikkapiirakkaa 175-asteisessa uunissa alatasolla noin 35 minuuttia.

MITÄ PIDIT?
4.2
Katso myös nämä