Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Rieskan sukulainen Intiasta

Intialaiset ”rieskat” eli parathat täytetään perunalla ja paistetaan kauniin pilkukkaiksi valurautapannussa

1 h 10 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 30 min

Aloo paratha -leivissä on perinteisesti mausteinen perunatäyte, joka kaulitaan lättäleipien sisään ennen paistoa. Rieskamaiset leivät paistetaan pilkukkaiksi kuumalla valurautapannulla

25.9.2024
Reseptin ainekset
6 leipästä
6 dl
vehnäjauhoja
1 tl
suolaa
2 rkl
rypsiöljyä
noin 2½ dl
lämmintä vettä
Täyte
4
perunaa
1
salottisipuli
2 rkl
korianteria hienonnettuna
1 tl
inkivääriä raastettuna
1 tl
garam masalaa
1 tl
juustokuminaa
½ tl
chilijauhetta
½ tl
suolaa
Paistaminen
3 rkl
rypsiöljyä
Lisäksi
2 dl
maustamatonta jogurttia
1 dl
mangochutneyta

Intialaiset perunaparathat – ohje:

  1. Keitä täytteeseen tulevat perunat kuorineen kypsiksi, noin 15 minuuttia.
  2. Valmista taikina. Sekoita jauhot ja suola. Lisää öljy ja vesi ja työstä taikina kimmoisaksi. Peitä kelmulla ja anna tekeytyä huoneenlämmössä vartti.
  3. Kuori perunat lämpiminä ja hienonna haarukan avulla.
  4. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna tilkka öljyä pannulla, lisää sipuli ja inkivääri ja kuullota hetki.
  5. Sekoita sipuli-inkivääriseos ja mausteet perunoihin. Anna täytteen jäähtyä.
  6. Kumoa taikina leivinalustalle ja jaa kuuteen osaan. Kauli taikinapalat ohuiksi pyörylöiksi (Ø 20 cm).
  7. Jaa täyte pyörylöille. Käännä reunat tiiviisti yhteen täytteen päälle ja nipistä kiinni tiiviiksi nyytiksi. Käännä nyytit saumapuoli alaspäin ja kauli ohuiksi rieskoiksi (Ø 20 cm).
  8. Paista rieskoja kuumalla öljytyllä valurautapannulla keskilämmöllä molemmin puolin 1–2 minuuttia, kunnes ne saavat hieman väriä ja kypsyvät.
  9. Tarjoa leivät lämpiminä maustamattoman jogurtin ja mangochutneyn kanssa
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt