Rieskan sukulainen Intiasta
Intialaiset ”rieskat” eli parathat täytetään perunalla ja paistetaan kauniin pilkukkaiksi valurautapannussa
1 h 10 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 30 min
Aloo paratha -leivissä on perinteisesti mausteinen perunatäyte, joka kaulitaan lättäleipien sisään ennen paistoa. Rieskamaiset leivät paistetaan pilkukkaiksi kuumalla valurautapannulla
Reseptin ainekset
6 leipästä
6 dl
vehnäjauhoja
1 tl
suolaa
2 rkl
rypsiöljyä
noin 2½ dl
lämmintä vettä
Täyte
4
perunaa
1
salottisipuli
2 rkl
korianteria hienonnettuna
1 tl
inkivääriä raastettuna
1 tl
garam masalaa
1 tl
juustokuminaa
½ tl
chilijauhetta
½ tl
suolaa
Paistaminen
3 rkl
rypsiöljyä
Lisäksi
2 dl
maustamatonta jogurttia
1 dl
mangochutneyta
Intialaiset perunaparathat – ohje:
- Keitä täytteeseen tulevat perunat kuorineen kypsiksi, noin 15 minuuttia.
- Valmista taikina. Sekoita jauhot ja suola. Lisää öljy ja vesi ja työstä taikina kimmoisaksi. Peitä kelmulla ja anna tekeytyä huoneenlämmössä vartti.
- Kuori perunat lämpiminä ja hienonna haarukan avulla.
- Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna tilkka öljyä pannulla, lisää sipuli ja inkivääri ja kuullota hetki.
- Sekoita sipuli-inkivääriseos ja mausteet perunoihin. Anna täytteen jäähtyä.
- Kumoa taikina leivinalustalle ja jaa kuuteen osaan. Kauli taikinapalat ohuiksi pyörylöiksi (Ø 20 cm).
- Jaa täyte pyörylöille. Käännä reunat tiiviisti yhteen täytteen päälle ja nipistä kiinni tiiviiksi nyytiksi. Käännä nyytit saumapuoli alaspäin ja kauli ohuiksi rieskoiksi (Ø 20 cm).
- Paista rieskoja kuumalla öljytyllä valurautapannulla keskilämmöllä molemmin puolin 1–2 minuuttia, kunnes ne saavat hieman väriä ja kypsyvät.
- Tarjoa leivät lämpiminä maustamattoman jogurtin ja mangochutneyn kanssa

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat