Ihastuttavat intialaiset pyörykät sisältävät paneer-juustoa, kookoskermaa – ja edellisen päivän tähdeperunat!
30 min
Jäikö tähteeksi perunoita? Pyöräytä niistä, paneer-juustosta ja intialaisista mausteista huippumaukkaat pyörykät.
Reseptin ainekset
4 annosta
400 g
keitettyjä perunoita
1 pkt (225 g)
paneer-juustoa
2 rkl
maissitärkkelysjauhoja
1 rkl
sitruunanmehua
1 rkl
garam masalaa
1 tl
jauhettua inkivääriä tai 1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
1 tl
suolaa
¼ tl
jauhettua chiliä
Kastike
1 prk (500 g)
paseerattua tomaattia
1 prk (250 g)
kookoskermaa
2–3 rkl
tandooritahnaa
1 tl
sokeria
½ tl
suolaa
Lisäksi
1 dl
tuoretta korianteria hienonnettuna
Intialaiset perunapyörykät – ohje:
- Raasta perunat ja juusto raastimen karkealla terällä.
- Sekoita kulhossa kaikki pyöryköiden ainekset.
- Muotoile seoksesta pyöryköitä leivinpaperin päälle uunipellille. Kypsennä 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia.
- Tee kastike pyöryköiden kypsyessä. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset paistokasariin. Kuumenna kiehuvaksi. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa.
- Upota paistetut pyörykät kastikkeeseen. Viimeistele korianterilla.
- Tarjoa esimerkiksi basmatiriisin kanssa.
Vinkki!
Jos haluat pyöryköille raikkaan ja ihanasti terävän inkiväärin maun, käytä inkiväärijauheen sijaan tuoretta inkivääriä.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat