


Superhelppoa ja hyvää
Imanin ja Leenan tortellinikeitto – ”Teemme keittoa aina, kun kaipaamme jotain, mikä tuo varmasti hymyn huulille”
25 min
Tortellinikeitosta tulee hyvää sekä kermalla että ilman. Kokeilemalla selviää, kumpi versioista on sinun suosikkisi.
”Yksi Yle-ohjelmamme ja Instagram-historiamme suosituimmista annoksista on tortellinikeitto. Eikä yhtään ihmetellä, miksi. Tämä on ollut arkiruokasuosikkimme jo vuosien ajan. Teemme keittoa aina, kun kaipaamme jotain, mikä tuo varmasti hymyn huulille.”
Leena Ahokas ja Iman Gharagozlu, Iman ja Leena safkaa -ruokayhteisön perustajat
Reseptin ainekset
6–8 annosta
1
iso sipuli
3
valkosipulinkynttä
2 rkl
voita
1
kasvisliemikuutio (tai kanaliemikuutio) + 1 l vettä
1 tlk (400 g)
tomaattimurskaa
2 pkt (à 380/230 g)
isoja valkoisia papuja
1 dl
parmesaania raastettuna
2 tl
Provencen yrttisekoitusta (tai ½ tl kutakin: kuivattua rosmariinia, timjamia, basilikaa ja oreganoa)
2 tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
1 pss (65 g)
babypinaattia
2 pkt (noin 500g)
valmistortellineja
(2 dl kuohukermaa)
Lisäksi
parmesaania
tuoretta basilikaa
Imanin ja Leenan tortellinikeitto – ohje:
- Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipuleita voissa isossa kattilassa keskilämmöllä muutaman minuutin ajan.
- Lisää kasvisliemi ja tomaattimurska. Huuhtele pavut siivilässä kylmällä vedellä. Raasta parmesaani. Lisää pavut, parmesaani, yrtit, suola ja pippuri. Anna kiehua miedolla lämmöllä 10–15 minuuttia.
- Lisää pinaatti ja tortellinit ja anna porista vielä pari minuuttia. Kaada lopuksi joukkoon halutessasi kerma ja anna hautua pari minuuttia pienellä lämmöllä.
- Raasta hieman lisää parmesaania juuri ennen tarjoamista keittoannosten päälle ja koristele tuoreella basilikalla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat