


Ihanan aamun banana split – kauho päälle jogurttia ja ripottele hunajakaurahiutaleita!
20 min
Karamellisoi banaanin pinta sokerilla crème brûléen tapaan. Kauho päälle paksua jogurttia ja viimeistele rapeaksi paahdetuilla hunajakaurahiutaleilla ja raikkailla puolukoilla.
Reseptin ainekset
4 annosta
4
banaania
4 tl
sokeria
2 dl
isoja kaurahiutaleita (gluteenittomia)
1 rkl
voita
1 rkl
hunajaa
300 g
turkkilaista jogurttia
1 dl
puolukoita
Ihanan aamun banana split – ohje:
- Aseta banaani leikkuulaudalle siten, että tyviosa osoittaa ylöspäin. Leikkaa banaanin keskelle pitkittäinen viilto lähes pohjaan asti. Avaa banaani varovasti veneeksi. Tee samoin kaikille banaaneille.
- Ripottele banaanien pinnalle sokeria. Polta pinta kaasupolttimella kullanruskeaksi. Voit karamellisoida pinnan myös uunissa paahtamalla sokeroituja banaaneja 250-asteisessa uunissa grillivastuksen alla. Muutama minuutti riittää.
- Paahda kaurahiutaleet kuivalla pannulla, kunnes ne ovat saanet hieman väriä ja tuoksuvat pähkinäisiltä. Lisää voi ja hunaja. Jatka paistamista vielä hetki. Siirrä lautaselle jäähtymään.
- Kokoa annokset. Ota jogurtista jäätelökauhalla palloja banaaniveneiden päälle. Viimeistele paahdetuilla kaurahiutaleilla ja puolukoilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat