Maku

Nam, mikä hämäys! Huijarin Tikka Masala on herkullinen "mutkat suoraksi" -versio suosikkiannoksesta

25 min
{
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
Huijarin tikka masala on ruokakirjailija Outi Väisäsen nopea versio lähinepalilaisen suosikkiannoksesta. ”Nimi tulee siitä, että resepti on kaukana alkuperäisestä – väri muistuttaa koulun nakkikastiketta”, Outi kertoo. Tähän ruokaan rakastuvat aikuisten lisäksi myös lapset!
GL
VE
3.1
0
Julkaistu: 1.10.2020


Ainekset (4 annosta)

  • 2 dlkookosmaitoa
  • 100 gcashewpähkinöitä
  • 500 gkypsiä tomaatteja
  • 4 cm:n palainkivääriä
  • 2valkosipulinkynttä
  • 1 rkukorianteria
  • 2 rkltomaattipyreetä
  • 1 rkl(fariini)sokeria
  • 1 tlsuolaa
  • 2 tlgaram masalaa
  • 1 tlkurkumaa
  • 1 pkt (250 g)tofua
  • 1 rklkookos- tai rypsiöljyä
  • basmatiriisiä
  • cashewpähkinöitä
  • (srirachakastiketta)
Tulosta

Huijarin Tikka Masala valmistetaan näin:

  1. Laita kookosmaito ja cashewpähkinät tehosekoittimeen ja soseuta samettiseksi.
  2. Leikkaa tomaateista kannat. Lisää tomaatit tehosekoittimeen. Kuori ja paloittele inkivääri ja valkosipuli tehosekoittimeen. Lisää puolet korianterista varsineen, säästä loput viimeistelyyn.
  3. Lisää tomaattipyree, sokeri, suola, 1 tl garam masalaa ja kurkuma. Soseuta kastike.
  4. Puristele tofua käsin niin, että ylimääräinen vesi valuu pois. Kuutioi tofu. Kuumenna öljy pannussa ja ruskista tofun pinta. Lisää 1 tl garam masalaa.
  5. Lisää kastike pannuun ja kiehauta. Tarjoa riisin, pähkinöiden, korianterin ja halutessasi srirachakastikkeen kanssa.
MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Lisäinspiraatiota arjen ruokarumbaan! Osta Samassa liemessä -keittokirja tästä

SISÄLTÖ JATKUU
MITÄ PIDIT?
3.14
Kommentoi »