


Nam, mikä hämäys! Huijarin Tikka Masala on herkullinen "mutkat suoraksi" -versio suosikkiannoksesta
25 min
Huijarin tikka masala on ruokakirjailija Outi Väisäsen nopea versio lähinepalilaisen suosikkiannoksesta. ”Nimi tulee siitä, että resepti on kaukana alkuperäisestä – väri muistuttaa koulun nakkikastiketta”, Outi kertoo. Tähän ruokaan rakastuvat aikuisten lisäksi myös lapset!
Reseptin ainekset
4 annosta
2 dl
kookosmaitoa
100 g
cashewpähkinöitä
500 g
kypsiä tomaatteja
4 cm:n pala
inkivääriä
2
valkosipulinkynttä
1 rku
korianteria
2 rkl
tomaattipyreetä
1 rkl
(fariini)sokeria
1 tl
suolaa
2 tl
garam masalaa
1 tl
kurkumaa
1 pkt (250 g)
tofua
1 rkl
kookos- tai rypsiöljyä
basmatiriisiä
cashewpähkinöitä
(srirachakastiketta)
Huijarin Tikka Masala valmistetaan näin:
- Laita kookosmaito ja cashewpähkinät tehosekoittimeen ja soseuta samettiseksi.
- Leikkaa tomaateista kannat. Lisää tomaatit tehosekoittimeen. Kuori ja paloittele inkivääri ja valkosipuli tehosekoittimeen. Lisää puolet korianterista varsineen, säästä loput viimeistelyyn.
- Lisää tomaattipyree, sokeri, suola, 1 tl garam masalaa ja kurkuma. Soseuta kastike.
- Puristele tofua käsin niin, että ylimääräinen vesi valuu pois. Kuutioi tofu. Kuumenna öljy pannussa ja ruskista tofun pinta. Lisää 1 tl garam masalaa.
- Lisää kastike pannuun ja kiehauta. Tarjoa riisin, pähkinöiden, korianterin ja halutessasi srirachakastikkeen kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat