Nam, mikä hämäys! Huijarin Tikka Masala on herkullinen "mutkat suoraksi" -versio suosikkiannoksesta
25 min
{
Aktiivinen
25 minPassiivinen
Huijarin tikka masala on ruokakirjailija Outi Väisäsen nopea versio lähinepalilaisen suosikkiannoksesta. ”Nimi tulee siitä, että resepti on kaukana alkuperäisestä – väri muistuttaa koulun nakkikastiketta”, Outi kertoo. Tähän ruokaan rakastuvat aikuisten lisäksi myös lapset!
GL
VE
3.5
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 1.10.2020

Nam, mikä hämäys! Huijarin Tikka Masala on herkullinen "mutkat suoraksi" -versio suosikkiannoksesta
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 2 dlkookosmaitoa
- 100 gcashewpähkinöitä
- 500 gkypsiä tomaatteja
- 4 cm:n palainkivääriä
- 2valkosipulinkynttä
- 1 rkukorianteria
- 2 rkltomaattipyreetä
- 1 rkl(fariini)sokeria
- 1 tlsuolaa
- 2 tlgaram masalaa
- 1 tlkurkumaa
- 1 pkt (250 g)tofua
- 1 rklkookos- tai rypsiöljyä
- basmatiriisiä
- cashewpähkinöitä
- (srirachakastiketta)
Huijarin Tikka Masala valmistetaan näin:
- Laita kookosmaito ja cashewpähkinät tehosekoittimeen ja soseuta samettiseksi.
- Leikkaa tomaateista kannat. Lisää tomaatit tehosekoittimeen. Kuori ja paloittele inkivääri ja valkosipuli tehosekoittimeen. Lisää puolet korianterista varsineen, säästä loput viimeistelyyn.
- Lisää tomaattipyree, sokeri, suola, 1 tl garam masalaa ja kurkuma. Soseuta kastike.
- Puristele tofua käsin niin, että ylimääräinen vesi valuu pois. Kuutioi tofu. Kuumenna öljy pannussa ja ruskista tofun pinta. Lisää 1 tl garam masalaa.
- Lisää kastike pannuun ja kiehauta. Tarjoa riisin, pähkinöiden, korianterin ja halutessasi srirachakastikkeen kanssa.

Huijarin butter chicken nousi lapsiperheiden suosikiksi – nappaa loppuunmyydyn ruokakirjan hittiresepti talteen!

Tikka Masala
Maku

Masala-kastike – täyteläinen ja lempeästi tulinen intialaisen keittiön klassikko
Kotivinkki

Quorn masala
Maku

Kasvispullat – intialaisittain maustetut pyörykät saavat vastustamattoman mehevyytensä kotijuustosta
Kotivinkki

Butter chicken eli intialainen voikana
Maku

Intialainen kanakorma (Mughlai chicken Korma)
Maku

Aloo gobi – peruna-kukkakaalicurry
Maku