3,2(13)
Sombrero päähän ja herkuttelemaan! Meksikolainen aamiaisklassikko huevos rancheros vie nälän ja potkii juuri sopivasti
Kasvis
55 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 25 min
Huevos rancheros on meksikolainen munaruoka, joka tuo lempeän tulisen säväyksen aamupala- tai brunssipöytään. Herkku valmistuu muun muassa kananmunista, tomaatista, paprikasta, avokadosta, pavuista ja tortilloista. Tällä lähtee nälkä!
24.3.2021
 |
Maku
Reseptin ainekset
4 annosta
1sipuli
2valkosipulinkynttä
1punainen paprika
1punainen chilipaprika
70 gtuoretta pinaattia
3 rkloliiviöljyä
400 gsäilöttyjä kirsikkatomaatteja tai tomaattimurskaa
1 tlk (380/230 g)säilöttyjä mustapapuja
1 tljuustokuminaa
1 tlsavupaprikajauhetta
¾ tl suolaa
ripaus rouhittua mustapippuria
4munaa
Lisäksi
4–8 maissi- tai vehnätortillaa (koosta riippuen)
1avokado
150 granskankermaa
korianteria tai lehtipersiljaa

Huevos rancheros valmistetaan näin:

  1. Leikkaa tortillat 8 osaan kolmioiksi sektoreittain ja levitä leivinpaperin päälle pellille. Paahda uunissa 175 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes ne saavat väriä ja rapeutuvat.
  2. Kuori ja hienonna sipulit. Halkaise paprika ja chili, poista kannat ja siemenet. Kuutioi paprika ja hienonna chili. Poista pinaateista kovat lehtiruodit.
  3. Kuumenna öljy paistinpannussa. Lisää kasvikset ja kääntele kunnes ne pehmenevät.
  4. Kaada joukkoon säilyketomaatti ja valutetut pavut. Lisää mausteet. Hauduta 10 minuuttia.
  5. Paina lusikalla kuopat seokseen ja riko munat niihin. Laita kansi päälle ja kypsennä hetki, kunnes munat ovat hyytyneet.
  6. Halkaise avokado, poista kivi ja kuoret ja kuutioi avokado.
  7. Viimeistele pannu avokadolla ja yrtillä. Tarjoa huevos rancheros tortillalastujen ja ranskankerman kanssa.

Vinkki!

Tortilloista voi valmistaa lisukkeeksi myös kotitekoisia rapeita lastuja leikkaamalla ne kolmioiksi ja paahtamalla uunissa rapeiksi.

1 kommentti
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.