


Sitruunainen ja kuohkea dutch baby -pannukakku aloittaa viikonloppuaamun suloisesti – tarjoile savulohen ja ranskankerman kera
45 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 35 min
Dutch baby- pannukakku eli hollantilainen pannukakku paistetaan paistinpannussa uunissa. Sitruunainen pannari taipuu makeaksi, kun lisäät taikinaan pari ruokalusikallista sokeria ja ripauksen vaniljasokeria ja tarjoat sen kanssa kermavaahtoa ja marjoja.
Reseptin ainekset
4–6 annosta
3
munaa
2 dl
maitoa
1½ dl
vehnäjauhoja
¼ tl
suolaa
1
sitruunan kuori raastettuna
Lisäksi
1 + 2 rkl
voita
1 prk (150 g)
ranskankermaa
1 rkl
sitruunanmehua
200 g
kylmäsavulohta
½ dl
tuoretta ruohosipulia ja/tai tilliä hienonnettuna
Hollantilainen pannukakku – ohje:
- Riko munat kulhoon ja vatkaa sähkövatkaimella kuohkeaksi. Lisää maito, jauhot ja suola. Sekoita tasaiseksi. Pese sitruuna, raasta kuori ja lisää kuoriraaste taikinaan. Anna taikinan turvota huoneenlämmössä noin 15 minuuttia.
- Voitele uuninkestävä paistinpannu (ei muoviosia kahvassa) ruokalusikallisella voita. Kaada taikina pannuun ja vuole loppu voi pannarin pinnalle. Kypsennä 225 asteessa 15–20 minuuttia.
- Sekoita ranskankerman joukkoon loraus sitruunamehua. Tarjoa pannari ranskankerman, kylmäsavulohen ja yrttisilpun kanssa.
Vinkki!
Hollantilaisen pannukakun täytteet voi koota haalean pannarin päälle tai tarjota erikseen.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat