Maku

Hirvipaisti ja karpalo-piparikastike

27 h 15 min
4.1
2

Hirvipaisti ja karpalo-piparikastike

Teksti Aila Väänänen
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

  • 2000 ghirvenpaistia

Maridani

  • 5 dlrypsiöljyä
  • 1 dlpunaviinietikkaa
  • 1 dlbalsamiviinietikkaa
  • 2 rklsokeria
  • 2 rklrosmariinia
  • 1 rklmustapippuria
  • 15 gvalkosipulia (murskattuna)
  • 1 rklsuolaa

Karpalo-piparikastike

  • 4 dlvettä
  • 2 dlkarpaloita
  • 6 kplpiparkakkuja
  • 2 rklmaissitärkkelystä
  • 2 dlruokakermaa

Koristeeksi

  • 2 dlkarpaloita

Tee näin

27 h 15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN27 h

Nosta paisti muovipussiin. Sekoita marinadin ainekset keskenään ja kaada paistin päälle pussiin. Anna maustua kylmässä 1–3 vuorokautta. Kääntele pussia välillä.

Nosta paisti uunivuokaan ja kuivaa pinta talouspaperilla. Paista uunissa 100–125 asteessa, kunnes paistin sisälämpötila on 60 astetta. Valele paistia muutaman kerran kypymisen aikana lihasta irronneella paistoliemellä.

Valmista kastike. Kaada paistoliemi uunivuoasta kattilaan. Lisää vesi, karpalot ja murennetut piparit. Anna kiehua muutama minuutti.

Siivilöi kastike. Ripottele karpalo-piparikastikkeen sekaan suuruste ja lisää kerma, kiehauta.

Viipaloi hirvipaisti, kaada karpalo-piparikastiketta päälle ja koristele karpaloilla.

MITÄ PIDIT?
4.1
Katso myös nämä