Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Hirvipaisti uunissa ja karpalo-piparikastike

27 h 15 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 27 h 0 min

Hirvipaisti kypsyy uunissa meheväksi ja herkulliseksi. Tarjoile paistin jouluisen karpalo-piparikastikkeen kera.

Reseptin ainekset
10 annosta
2000 g
hirvenpaistia
Maridani
5 dl
rypsiöljyä
1 dl
punaviinietikkaa
1 dl
balsamiviinietikkaa
2 rkl
sokeria
2 rkl
rosmariinia
1 rkl
mustapippuria
15 g
valkosipulia (murskattuna)
1 rkl
suolaa
Karpalo-piparikastike
4 dl
vettä
2 dl
karpaloita
6 kpl
piparkakkuja
2 rkl
maissitärkkelystä
2 dl
ruokakermaa
Koristeeksi
2 dl
karpaloita

Hirvipaisti valmistuu – ohje:

  1. Nosta paisti muovipussiin. Sekoita marinadin ainekset keskenään ja kaada paistin päälle pussiin. Anna maustua kylmässä 1–3 vuorokautta. Kääntele pussia välillä.
  2. Nosta paisti uunivuokaan ja kuivaa pinta talouspaperilla. Paista uunissa 100–125 asteessa, kunnes paistin sisälämpötila on 60 astetta. Valele paistia muutaman kerran kypymisen aikana lihasta irronneella paistoliemellä.
  3. Valmista kastike. Kaada paistoliemi uunivuoasta kattilaan. Lisää vesi, karpalot ja murennetut piparit. Anna kiehua muutama minuutti.
  4. Siivilöi kastike. Ripottele karpalo-piparikastikkeen sekaan suuruste ja lisää kerma, kiehauta.
  5. Viipaloi hirvipaisti, kaada karpalo-piparikastiketta päälle ja koristele karpaloilla.

Vinkki!

Kurkkaa myös perinteisen hirvipaistin resepti!

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt