


Hirvipaisti uunissa ja karpalo-piparikastike
27 h 15 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 27 h 0 min
Hirvipaisti kypsyy uunissa meheväksi ja herkulliseksi. Tarjoile paistin jouluisen karpalo-piparikastikkeen kera.
Reseptin ainekset
10 annosta
2000 g
hirvenpaistia
Maridani
5 dl
rypsiöljyä
1 dl
punaviinietikkaa
1 dl
balsamiviinietikkaa
2 rkl
sokeria
2 rkl
rosmariinia
1 rkl
mustapippuria
15 g
valkosipulia (murskattuna)
1 rkl
suolaa
Karpalo-piparikastike
4 dl
vettä
2 dl
karpaloita
6 kpl
piparkakkuja
2 rkl
maissitärkkelystä
2 dl
ruokakermaa
Koristeeksi
2 dl
karpaloita
Hirvipaisti valmistuu – ohje:
- Nosta paisti muovipussiin. Sekoita marinadin ainekset keskenään ja kaada paistin päälle pussiin. Anna maustua kylmässä 1–3 vuorokautta. Kääntele pussia välillä.
- Nosta paisti uunivuokaan ja kuivaa pinta talouspaperilla. Paista uunissa 100–125 asteessa, kunnes paistin sisälämpötila on 60 astetta. Valele paistia muutaman kerran kypymisen aikana lihasta irronneella paistoliemellä.
- Valmista kastike. Kaada paistoliemi uunivuoasta kattilaan. Lisää vesi, karpalot ja murennetut piparit. Anna kiehua muutama minuutti.
- Siivilöi kastike. Ripottele karpalo-piparikastikkeen sekaan suuruste ja lisää kerma, kiehauta.
- Viipaloi hirvipaisti, kaada karpalo-piparikastiketta päälle ja koristele karpaloilla.
Vinkki!
Kurkkaa myös perinteisen hirvipaistin resepti!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat