Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Mörködonitsit – iske hampaasi hirviömäiseen herkkuun!

1 h 0 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 30 min

Mörködonitsit leivotaan porkkanamehuun ja kuorrutetaan vihreällä teellä värjätyllä valkosuklaakuorrutuksella. Uskallatko haukata?

10.10.2018
Reseptin ainekset
12 kpl
Vuokaan
1 rkl
rypsiöljyä
Taikina
3 dl
vehnäjauhoja
1 dl
sokeria
1 ½ tl
leivinjauhetta
1 tl
kardemummaa
1 tl
vaniljasokeria
½ tl
suolaa
1/4 tl
muskottipähkinää
1
muna
1 dl
porkkanamehua
½ dl
rypsiöljyä
Donitsien voitelu
50 g
voita
Kuorrutus
200 g
valkosuklaata
1–2 tl
matcha-vihreäteejauhetta
Koristelu
12
hammaskarkkia (Candy King)
24
ranskanpastillia
2 palaa
tummaa suklaata

Hirviödonitsit – ohje:

  1. Voitele 12 donitsin donitsipelti kevyesti öljyllä. Sekoita keskenään taikinan kuivat aineet.
  2. Sekoita toisessa kulhossa muna, porkkanamehu ja öljy. Lisää nesteet kuiviin aineisiin ja sekoita taikina tasaiseksi. Lusikoi taikina pursotin- tai pakastepussiin.
  3. Pursota taikina pellille. Täytä donitsipellin kolot puoleen väliin.
  4. Paista donitseja uunin keskitasolla 200 asteessa noin 10 minuuttia. Varmista kypsyys testitikulla.
  5. Sulata voi mikrossa tai kattilassa ja voitele lämpimät donitsit molemmin puolin. Anna donitsien jäähtyä.
  6. Sulata valkosuklaa vesihauteessa. Sekoita joukkoon matcha-jauhe. Kasta jäähtyneet donitsit sulaan matcha-valkosuklaaseen. Anna jähmettyä pieni hetki ja koristele yhdellä hammaskarkilla ja kahdella pastillilla. Sulata suklaa mikrossa ja maalaa grillitikun päällä ranskanpastilleihin silmät.

Vinkit!

  • Jos kaapista ei löydy donitsipeltiä tai et ehdi leipomaan, koristele valmiit donitsit, rinkelit tai munkkirinkilät samaan tyyliin.
  • Katso myös herkullisten kinuskikuorrutteisten donitsien ohje. Näihin tulee himo!

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt