


Mörködonitsit – iske hampaasi hirviömäiseen herkkuun!
1 h 0 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 30 min
Mörködonitsit leivotaan porkkanamehuun ja kuorrutetaan vihreällä teellä värjätyllä valkosuklaakuorrutuksella. Uskallatko haukata?
Reseptin ainekset
12 kpl
Vuokaan
1 rkl
rypsiöljyä
Taikina
3 dl
vehnäjauhoja
1 dl
sokeria
1 ½ tl
leivinjauhetta
1 tl
kardemummaa
1 tl
vaniljasokeria
½ tl
suolaa
1/4 tl
muskottipähkinää
1
muna
1 dl
porkkanamehua
½ dl
rypsiöljyä
Donitsien voitelu
50 g
voita
Kuorrutus
200 g
valkosuklaata
1–2 tl
matcha-vihreäteejauhetta
Koristelu
12
hammaskarkkia (Candy King)
24
ranskanpastillia
2 palaa
tummaa suklaata
Hirviödonitsit – ohje:
- Voitele 12 donitsin donitsipelti kevyesti öljyllä. Sekoita keskenään taikinan kuivat aineet.
- Sekoita toisessa kulhossa muna, porkkanamehu ja öljy. Lisää nesteet kuiviin aineisiin ja sekoita taikina tasaiseksi. Lusikoi taikina pursotin- tai pakastepussiin.
- Pursota taikina pellille. Täytä donitsipellin kolot puoleen väliin.
- Paista donitseja uunin keskitasolla 200 asteessa noin 10 minuuttia. Varmista kypsyys testitikulla.
- Sulata voi mikrossa tai kattilassa ja voitele lämpimät donitsit molemmin puolin. Anna donitsien jäähtyä.
- Sulata valkosuklaa vesihauteessa. Sekoita joukkoon matcha-jauhe. Kasta jäähtyneet donitsit sulaan matcha-valkosuklaaseen. Anna jähmettyä pieni hetki ja koristele yhdellä hammaskarkilla ja kahdella pastillilla. Sulata suklaa mikrossa ja maalaa grillitikun päällä ranskanpastilleihin silmät.
Vinkit!
- Jos kaapista ei löydy donitsipeltiä tai et ehdi leipomaan, koristele valmiit donitsit, rinkelit tai munkkirinkilät samaan tyyliin.
- Katso myös herkullisten kinuskikuorrutteisten donitsien ohje. Näihin tulee himo!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat