Haullasi “” ei löytynyt yhtään osumaa

Tarkista hakusi ja poista mahdollisia rajausehtoja

Maku

Hirviödonitsit – iske hampaasi hirveimpään halloweenherkkuun!

1 h
0
0
Hirviödonitsit leivotaan porkkanamehuun ja kuorrutetaan vihreällä teellä värjätyllä valkosuklaakuorrutuksella. Uskallatko haukata?
Tulosta
Teksti Jasmin Raitakari
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (12 kpl)

Vuokaan

  • 1 rkl rypsiöljyä

Taikina

  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 1 dlsokeria
  • 1 ½ tlleivinjauhetta
  • 1 tlkardemummaa
  • 1 tlvaniljasokeria
  • ½ tl suolaa
  • 1/4 tlmuskottipähkinää
  • 1muna
  • 1 dlporkkanamehua
  • ½ dl rypsiöljyä

Donitsien voitelu

  • 50 gvoita

Kuorrutus

  • 200 gvalkosuklaata
  • 1–2 tlmatcha-vihreäteejauhetta

Koristelu

  • 12 hammaskarkkia (Candy King)
  • 24ranskanpastillia
  • 2 palaatummaa suklaata

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN30 min

Hirviödonitsit leivotaan näin:

  1. Voitele 12 donitsin donitsipelti kevyesti öljyllä. Sekoita keskenään taikinan kuivat aineet.
  2. Sekoita toisessa kulhossa muna, porkkanamehu ja öljy. Lisää nesteet kuiviin aineisiin ja sekoita taikina tasaiseksi. Lusikoi taikina pursotin- tai pakastepussiin.
  3. Pursota taikina pellille. Täytä donitsipellin kolot puoleen väliin.
  4. Paista donitseja uunin keskitasolla 200 asteessa noin 10 minuuttia. Varmista kypsyys testitikulla.
  5. Sulata voi mikrossa tai kattilassa ja voitele lämpimät donitsit molemmin puolin. Anna donitsien jäähtyä.
  6. Sulata valkosuklaa vesihauteessa. Sekoita joukkoon matcha-jauhe. Kasta jäähtyneet donitsit sulaan matcha-valkosuklaaseen. Anna jähmettyä pieni hetki ja koristele yhdellä hammaskarkilla ja kahdella pastillilla. Sulata suklaa mikrossa ja maalaa grillitikun päällä ranskanpastilleihin silmät.

Vinkki!

Jos kaapista ei löydy donitsipeltiä tai et ehdi leipomaan, koristele valmiit donitsit, rinkelit tai munkkirinkilät samaan tyyliin.

MITÄ PIDIT?
0