


Parhaat laskiaispullat kaikilla herkuilla! Nämä pullat kätkevät sisäänsä sekä mantelimassaa että hilloa
1 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 0 min
Parhaat laskiaispullat täytetään mantelimassalla, vadelmahillolla sekä vaniljatuorejuustolla maustetulla kermavaahdolla. Eikö kuulostakin vastustamattomalta? Ota siis talteen herkullinen resepti ja kokeile laskiaisen ihanimpia pullaherkkuja!
Reseptin ainekset
30 kpl
Taikina
50 g
tuorehiivaa
5 dl
maitoa
2 dl
sokeria
2
munaa
1 ½ tl
suolaa
1 rkl
kardemummaa
2 dl
mantelijauhetta
14–15 dl
vehnäjauhoja
200 g
voita tai margariinia (pehmeää)
Mantelitäyte
200 g
mantelimassaa
100 g
voita
1 dl
tomusokeria
Voitelu
1
muna
Täyte
2 dl
vispikermaa
1 rs (200 g)
vaniljatuorejuustoa (Viola)
1–2 dl
vadelmahilloa
Parhaat laskiaispullat – ohje:
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.
- Lisää sokeri, munat, suola ja kardemumma sekä mantelijauhe.
- Alusta taikina vehnäjauhoilla ja lisää lopuksi pehmeä rasva.
- Kohota taikinaa lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.
- Yhdistä mantelimassa ja pehmeä voi. Lisää tomusokeri ja sekoita tasaiseksi tahnaksi.
- Kauli taikina kahdeksi noin sentin paksuiseksi levyksi.
- Levitä tahna puoliksi taikinalevyille. Kääri levy rullalle. Leikkaa noin 4 cm:n levyisiä paloja.
- Nosta palat paperisiin pullavuokiin leikkauspinta ylöspäin. Anna kohota. Voitele kohonneet pullat munalla.
- Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.
- 10Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita tuorejuusto joukkoon. Halkaise pullat ja täytä ne tuorejuustovaahdolla ja vadelmahillolla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat