Maku

Parhaat laskiaispullat kaikilla herkuilla! Nämä pullat kätkevät sisäänsä sekä mantelimassaa että hilloa

1 h 20 min
KA
4.2
0

Parhaat laskiaispullat täytetään mantelimassalla, vadelmahillolla sekä vaniljatuorejuustolla maustetulla kermavaahdolla. Eikö kuulostakin vastustamattomalta? Ota siis talteen herkullinen resepti ja kokeile laskiaisen ihanimpia pullaherkkuja!
Tulosta
Teksti Annika Elomaa
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (30 kpl)

Taikina

  • 50 gtuorehiivaa
  • 5 dlmaitoa
  • 2 dlsokeria
  • 2munaa
  • 1 ½ tlsuolaa
  • 1 rklkardemummaa
  • 2 dlmantelijauhetta
  • 14–15 dl vehnäjauhoja
  • 200 gvoita tai margariinia (pehmeää)

Mantelitäyte

  • 200 gmantelimassaa
  • 100 gvoita
  • 1 dltomusokeria

Voitelu

  • 1muna

Täyte

  • 2 dlvispikermaa
  • 1 rs (200 g)vaniljatuorejuustoa (Viola)
  • 1–2 dl vadelmahilloa

Tee näin

1 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN1 h

Parhaat laskiaispullat valmistuvat näin:

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.
  2. Lisää sokeri, munat, suola ja kardemumma sekä mantelijauhe.
  3. Alusta taikina vehnäjauhoilla ja lisää lopuksi pehmeä rasva.
  4. Kohota taikinaa lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.
  5. Yhdistä mantelimassa ja pehmeä voi. Lisää tomusokeri ja sekoita tasaiseksi tahnaksi.
  6. Kauli taikina kahdeksi noin sentin paksuiseksi levyksi.
  7. Levitä tahna puoliksi taikinalevyille. Kääri levy rullalle. Leikkaa noin 4 cm:n levyisiä paloja.
  8. Nosta palat paperisiin pullavuokiin leikkauspinta ylöspäin. Anna kohota. Voitele kohonneet pullat munalla.
  9. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.
  10. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita tuorejuusto joukkoon. Halkaise pullat ja täytä ne tuorejuustovaahdolla ja vadelmahillolla.

Oikaisu:

Maku 1/18 -lehden Laskiaispulla kaikilla herkuilla -ohjeen maidon määrä on virheellinen. Lehdessä olevan reseptin mukaan taikinaan lisätään 2 ½ dl maitoa, mutta oikea määrä on 5 dl. Pahoittelemme virhettä!

MITÄ PIDIT?
4.2