Maku

Hilloa vai mantelimassaa? Kerrankin ei tarvitse valita, sillä tämä laskiaispulla täytetään kaikilla herkuilla!

1 h 20 min
4
0

Hilloa vai mantelimassaa? Kerrankin ei tarvitse valita, sillä tämä laskiaispulla täytetään kaikilla herkuilla!

Teksti Annika Elomaa
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos
Kaikki täytteet yhdessä laskiaispullassa! Mantelimassalla täytettyjen kierrepullien sisällä on vadelmahilloa ja vaniljatuorejuustokermavaahtoa.

Ainekset (30 kpl)

Taikina

  • 50 gtuorehiivaa
  • 5 dlmaitoa
  • 2 dlsokeria
  • 2munaa
  • 1 ½ tlsuolaa
  • 1 rklkardemummaa
  • 2 dlmantelijauhetta
  • 14–15 dl vehnäjauhoja
  • 200 gvoita tai margariinia (pehmeää)

Mantelitäyte

  • 200 gmantelimassaa
  • 100 gvoita
  • 1 dltomusokeria

Voitelu

  • 1muna

Täyte

  • 2 dlvispikermaa
  • 1 rs (200 g)vaniljatuorejuustoa (Viola)
  • 1–2 dl vadelmahilloa

Tee näin

1 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN1 h

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.

Lisää sokeri, munat, suola ja kardemumma sekä mantelijauhe.

Alusta taikina vehnäjauhoilla ja lisää lopuksi pehmeä rasva.

Kohota taikinaa lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.

Yhdistä mantelimassa ja pehmeä voi. Lisää tomusokeri ja sekoita tasaiseksi tahnaksi.

Kauli taikina kahdeksi noin sentin paksuiseksi levyksi.

Levitä tahna puoliksi taikinalevyille. Kääri levy rullalle. Leikkaa noin 4 cm:n levyisiä paloja.

Nosta palat paperisiin pullavuokiin leikkauspinta ylöspäin. Anna kohota. Voitele kohonneet pullat munalla.

Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita tuorejuusto joukkoon. Halkaise pullat ja täytä ne tuorejuustovaahdolla ja vadelmahillolla.

OIKAISU: Maku 1/18 -lehden Laskiaispulla kaikilla herkuilla -ohjeen maidon määrä on virheellinen. Lehdessä olevan reseptin mukaan taikinaan lisätään 2 ½ dl maitoa, mutta oikea määrä on 5 dl. Pahoittelemme virhettä!

MITÄ PIDIT?
4