Herne-fetavoileipäkakku

Reseptin ainekset (30 annosta)
Fetatäyte
- 100 gfetajuustoa (rasvaa 25 %)
- 50 gtuorejuustoa (maustamatonta, ei kevyt)
Hernetäyte
- 4 dlherneitä
- 4 rklsmetanaa
- 1 3/4 rklpiparjuuritahnaa
- 1 rkloliiviöljyä
- 1/4 tlsuolaa
- 1/4 tlmustapippuria
Lisäksi
- 16 kplpaahtoleipäviipaletta (esim. Pågen Rasker)
- 3/4 dlkasvislientä
Kuorrutus
- 200 gfetajuustoa (rasvaa 25 %)
- 100 gtuorejuustoa (ei kevyttä)
Lisäksi
- Koristeluun: ruohosipulia, herneenversoja, ketunleipiä ja syötäviä kukkia (esim. orvokkeja)
Valmista herne-fetavoileipäkakku näin:
Valmista fetatäyte. Murenna feta monitoimikoneeseen ja aja leikkuuterällä hienoksi. Lisää tuorejuusto ja anna koneen käydä, kunnes seos on aivan sileää. Jos seos tuntuu liian juoksevalta, nosta se jääkaappiin jähmettymään.
Valmista hernetäyte. Soseuta herneet sauvasekoittimella. Mittaa joukkoon muut ainekset ja soseuta tasaiseksi.
Leikkaa leivistä reunat pois.
Levitä pöydälle pitkä pala voi- tai leivinpaperia, jonka voit lopuksi kääriä kakun ympärille. Asettele pohjaksi 4 leipäviipaletta vierekkäin. Kostuta leipäviipaleet. Levitä päälle puolet hernetäytteestä.
Puolita yksi leipäviipale ja asettele seuraava kerros leipiä päälle lomittain tiiliseinän tavoin. Kostuta leivät. Levitä päälle fetatäyte. Lado päälle kerros leipiä, kostuta ja levitä päälle loppu hernetäyte.
Nosta päällimmäiseksi loput leipäviipaleet ja kostuta ne. Kääri voileipäkakku tiukaksi paketiksi ja anna sen vetäytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
Valmista kuorrutus fetatäytteen tapaan. Kuorruta kakku.
Koristele kasvisvoileipäkakku ketunleivillä, ruohosipulisilpulla, herneenversoilla ja syötävillä kukilla.











