


Herne-fetavoileipäkakku
12 h 50 min
{
Aktiivinen 50 min
Passiivinen 12 h 0 min
Supersimppeli kasvisvoileipäkakku saa näyttävät raidat valkoisesta fetatäytteestä ja kauniin vihreästä hernetahnasta. Sama fetatäyte myös kuorruttaa kakun ja on ihana alusta luoville villiyrttikoristeluille!
Reseptin ainekset
30 annosta
Fetatäyte
100 g
fetajuustoa (rasvaa 25 %)
50 g
tuorejuustoa (maustamatonta, ei kevyt)
Hernetäyte
4 dl
herneitä
4 rkl
smetanaa
1 3/4 rkl
piparjuuritahnaa
1 rkl
oliiviöljyä
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria
Lisäksi
16 kpl
paahtoleipäviipaletta (esim. Pågen Rasker)
3/4 dl
kasvislientä
Kuorrutus
200 g
fetajuustoa (rasvaa 25 %)
100 g
tuorejuustoa (ei kevyttä)
Koristeluun
ruohosipulia, herneenversoja, ketunleipiä ja syötäviä kukkia (esim. orvokkeja)
Herne-fetavoileipäkakku – ohje:
- Valmista fetatäyte. Murenna feta monitoimikoneeseen ja aja leikkuuterällä hienoksi. Lisää tuorejuusto ja anna koneen käydä, kunnes seos on aivan sileää. Jos seos tuntuu liian juoksevalta, nosta se jääkaappiin jähmettymään.
- Valmista hernetäyte. Soseuta herneet sauvasekoittimella. Mittaa joukkoon muut ainekset ja soseuta tasaiseksi.
- Leikkaa leivistä reunat pois.
- Levitä pöydälle pitkä pala voi- tai leivinpaperia, jonka voit lopuksi kääriä kakun ympärille. Asettele pohjaksi 4 leipäviipaletta vierekkäin. Kostuta leipäviipaleet. Levitä päälle puolet hernetäytteestä.
- Puolita yksi leipäviipale ja asettele seuraava kerros leipiä päälle lomittain tiiliseinän tavoin. Kostuta leivät. Levitä päälle fetatäyte. Lado päälle kerros leipiä, kostuta ja levitä päälle loppu hernetäyte.
- Nosta päällimmäiseksi loput leipäviipaleet ja kostuta ne. Kääri voileipäkakku tiukaksi paketiksi ja anna sen vetäytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
- Valmista kuorrutus fetatäytteen tapaan. Kuorruta kakku.
- Koristele kasvisvoileipäkakku ketunleivillä, ruohosipulisilpulla, herneenversoilla ja syötävillä kukilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat