Herne-fetavoileipäkakku
Munaton
Kasvis
12 h 50 min
{
Aktiivinen 50 min
Passiivinen 12 h
Supersimppeli kasvisvoileipäkakku saa näyttävät raidat valkoisesta fetatäytteestä ja kauniin vihreästä hernetahnasta. Sama fetatäyte myös kuorruttaa kakun ja on ihana alusta luoville villiyrttikoristeluille!

Reseptin ainekset 30 annosta
Fetatäyte
100 gfetajuustoa (rasvaa 25 %)
50 gtuorejuustoa (maustamatonta, ei kevyt)
Hernetäyte
4 dlherneitä
4 rklsmetanaa
1 3/4 rklpiparjuuritahnaa
1 rkloliiviöljyä
1/4 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria
Lisäksi
16 kplpaahtoleipäviipaletta (esim. Pågen Rasker)
3/4 dlkasvislientä
Kuorrutus
200 gfetajuustoa (rasvaa 25 %)
100 gtuorejuustoa (ei kevyttä)
Koristeluun
ruohosipulia, herneenversoja, ketunleipiä ja syötäviä kukkia (esim. orvokkeja)
Herne-fetavoileipäkakku – ohje:
- Valmista fetatäyte. Murenna feta monitoimikoneeseen ja aja leikkuuterällä hienoksi. Lisää tuorejuusto ja anna koneen käydä, kunnes seos on aivan sileää. Jos seos tuntuu liian juoksevalta, nosta se jääkaappiin jähmettymään.
- Valmista hernetäyte. Soseuta herneet sauvasekoittimella. Mittaa joukkoon muut ainekset ja soseuta tasaiseksi.
- Leikkaa leivistä reunat pois.
- Levitä pöydälle pitkä pala voi- tai leivinpaperia, jonka voit lopuksi kääriä kakun ympärille. Asettele pohjaksi 4 leipäviipaletta vierekkäin. Kostuta leipäviipaleet. Levitä päälle puolet hernetäytteestä.
- Puolita yksi leipäviipale ja asettele seuraava kerros leipiä päälle lomittain tiiliseinän tavoin. Kostuta leivät. Levitä päälle fetatäyte. Lado päälle kerros leipiä, kostuta ja levitä päälle loppu hernetäyte.
- Nosta päällimmäiseksi loput leipäviipaleet ja kostuta ne. Kääri voileipäkakku tiukaksi paketiksi ja anna sen vetäytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
- Valmista kuorrutus fetatäytteen tapaan. Kuorruta kakku.
- Koristele kasvisvoileipäkakku ketunleivillä, ruohosipulisilpulla, herneenversoilla ja syötävillä kukilla.