3,8(18)
Helpot suklaatryffelit – nämä joulukarkit viedään käsistä!
Helpot suklaatryffelit saavat herkullisen makunsa kahdesta erilaisesta suklaasta. Aikuisten karkit voi maustaa lorauksella punssia tai konjakkia. Seos on valmis jääkaappiin 10 minuutissa!
4.12.2018
 |
Meillä kotona
Reseptin ainekset
noin 30 kpl
50 gvoita
100 gmaitosuklaata
200 gtummaa suklaata
2 dlvispikermaa
½ dl sokeria
3 rklappelsiinimehua, punssia tai konjakkia
Pinnalle
pähkinärouhetta ja/tai hedelmäkarkkirouhetta

Helpot suklaatryffelit tehdään näin:

  1. Ota voi huoneenlämpöön ja paloittele se. Paloittele suklaat.
  2. Kiehauta kerma kattilassa ja keitä hiljalleen noin 5 minuuttia. Ota kattila liedeltä.
  3. Lisää kermaan sokeri, paloiteltu voi ja suklaa. Sekoita joukkoon appelsiinimehu tai alkoholi.
  4. Laita seos jähmettymään jääkaappiin 2 tunniksi.
  5. Muotoile massasta pieniä palloja ja kierittele ne pähkinä- tai karkkirouheessa.
  6. Laita jokainen suklaatryffeli omaan paperiseen karkkivuokaansa.

Vinkki!

Suklaatryffeleiden pyörittäminen onnistuu ohuilla muovihanskoilla. Jos massa alkaa liikaa lämmetä ja sulaa muotoilun aikana, laita massa välillä jääkaappiin.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.