Helpot suklaatryffelit – nämä joulukarkit viedään käsistä!
Helpot suklaatryffelit saavat herkullisen makunsa kahdesta erilaisesta suklaasta. Aikuisten karkit voi maustaa lorauksella punssia tai konjakkia. Seos on valmis jääkaappiin 10 minuutissa!
Ota voi huoneenlämpöön ja paloittele se. Paloittele suklaat.
Kiehauta kerma kattilassa ja keitä hiljalleen noin 5 minuuttia. Ota kattila liedeltä.
Lisää kermaan sokeri, paloiteltu voi ja suklaa. Sekoita joukkoon appelsiinimehu tai alkoholi.
Laita seos jähmettymään jääkaappiin 2 tunniksi.
Muotoile massasta pieniä palloja ja kierittele ne pähkinä- tai karkkirouheessa.
Laita jokainen suklaatryffeli omaan paperiseen karkkivuokaansa.
Vinkki!
Suklaatryffeleiden pyörittäminen onnistuu ohuilla muovihanskoilla. Jos massa alkaa liikaa lämmetä ja sulaa muotoilun aikana, laita massa välillä jääkaappiin.