Helpot suklaatryffelit – nämä joulukarkit viedään käsistä!
{
Aktiivinen
Passiivinen
Helpot suklaatryffelit saavat herkullisen makunsa kahdesta erilaisesta suklaasta. Aikuisten karkit voi maustaa lorauksella punssia tai konjakkia. Seos on valmis jääkaappiin 10 minuutissa!
3.8
Kuvat
Julkaistu 4.12.2018

Helpot suklaatryffelit – nämä joulukarkit viedään käsistä!
Reseptin ainekset (noin 30 kpl)
- 50 gvoita
- 100 gmaitosuklaata
- 200 gtummaa suklaata
- 2 dlvispikermaa
- ½ dl sokeria
- 3 rklappelsiinimehua, punssia tai konjakkia
Pinnalle
- pähkinärouhetta ja/tai hedelmäkarkkirouhetta
Helpot suklaatryffelit tehdään näin:
- Ota voi huoneenlämpöön ja paloittele se. Paloittele suklaat.
- Kiehauta kerma kattilassa ja keitä hiljalleen noin 5 minuuttia. Ota kattila liedeltä.
- Lisää kermaan sokeri, paloiteltu voi ja suklaa. Sekoita joukkoon appelsiinimehu tai alkoholi.
- Laita seos jähmettymään jääkaappiin 2 tunniksi.
- Muotoile massasta pieniä palloja ja kierittele ne pähkinä- tai karkkirouheessa.
- Laita jokainen suklaatryffeli omaan paperiseen karkkivuokaansa.
Vinkki!
Suklaatryffeleiden pyörittäminen onnistuu ohuilla muovihanskoilla. Jos massa alkaa liikaa lämmetä ja sulaa muotoilun aikana, laita massa välillä jääkaappiin.