Helpot suklaatryffelit – nämä joulukarkit viedään käsistä!

{
Aktiivinen
Passiivinen
Helpot suklaatryffelit saavat herkullisen makunsa kahdesta erilaisesta suklaasta. Aikuisten karkit voi maustaa lorauksella punssia tai konjakkia. Seos on valmis jääkaappiin 10 minuutissa!
3.8
0
Julkaistu 4.12.2018


Reseptin ainekset (noin 30 kpl)

  • 50 gvoita
  • 100 gmaitosuklaata
  • 200 gtummaa suklaata
  • 2 dlvispikermaa
  • ½ dl sokeria
  • 3 rklappelsiinimehua, punssia tai konjakkia

Pinnalle

  • pähkinärouhetta ja/tai hedelmäkarkkirouhetta
Tulosta

Helpot suklaatryffelit tehdään näin:

  1. Ota voi huoneenlämpöön ja paloittele se. Paloittele suklaat.
  2. Kiehauta kerma kattilassa ja keitä hiljalleen noin 5 minuuttia. Ota kattila liedeltä.
  3. Lisää kermaan sokeri, paloiteltu voi ja suklaa. Sekoita joukkoon appelsiinimehu tai alkoholi.
  4. Laita seos jähmettymään jääkaappiin 2 tunniksi.
  5. Muotoile massasta pieniä palloja ja kierittele ne pähkinä- tai karkkirouheessa.
  6. Laita jokainen suklaatryffeli omaan paperiseen karkkivuokaansa.

Vinkki!

Suklaatryffeleiden pyörittäminen onnistuu ohuilla muovihanskoilla. Jos massa alkaa liikaa lämmetä ja sulaa muotoilun aikana, laita massa välillä jääkaappiin.

Kommentoi »