Herkkutattirisotto (Risotto ai funghi)

2 h 25 min
4.2
6

Herkkutattirisotto (Risotto ai funghi)

GL
KA
MU
6
4.2
Mehevä herkkutattirisotto nostaa veden kielelle ja suupielet hymyyn. Kerma, parmesaani ja herkkutatit antavat risotolle täyteläisen maun.
Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 20 gherkkutatteja (kuivattuna)
  • 3 rkloliiviöljyä
  • 1 kplsipulia
  • 1 kplvalkosipulinkynttä (hienonnettuna)
  • 3 1/2 dlrisottoriisiä
  • 2 dlkuivaa valkoviiniä
  • 8 dlkasvislientä
  • 1 dlkuohukermaa
  • 1 dlparmesaanijuustoa (raastettuna)
  • 30 gvoita
  • 1 tlsitruunankuoriraastetta
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 1 dllehtipersiljaa (silputtuna)

Tee näin

2 h 25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN2 h

Pane sienet likoamaan kylmään veteen pariksi tunniksi. Purista kuivaksi ja silppua sienet.

Haihduta kasarissa sienistä enin neste. Lisää joukkoon öljy ja sipulit.

Sekoita mukaan riisit ja kääntele, kunnes riisi on muuttunut läpikuultavaksi. Älä ruskista.

Lisää kasariin viini, ja kun se on haihtunut, aloita kasvisliemen lisääminen kauhallinen kerrallaan. Maistele ja varmista, ettei riisi pääse ylikypsymään. Kypsennysaika on noin 15 minuuttia.

Lisää risoton joukkoon kerma, parmesaaniraaste, voi ja sitruunan kuoriraaste. Mausta sienirisotto mustapippurilla ja lehtipersiljalla. Tarkista maku.

Tarjoa herkkutattirisotto saman tien.

MITÄ PIDIT?
4.2
Katso myös nämä