Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Herkkutattirisotto (Risotto ai funghi)

2 h 25 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 2 h 0 min

Mehevä herkkutattirisotto nostaa veden kielelle ja suupielet hymyyn. Kerma, parmesaani ja herkkutatit antavat risotolle täyteläisen maun.

27.10.2010
Reseptin ainekset
6 annosta
20 g
herkkutatteja (kuivattuna)
3 rkl
oliiviöljyä
1
sipuli
1
valkosipulinkynsi (hienonnettuna)
3 1/2 dl
risottoriisiä
2 dl
kuivaa valkoviiniä
8 dl
kasvislientä
1 dl
kuohukermaa
1 dl
parmesaanijuustoa (raastettuna)
30 g
voita
1 tl
sitruunankuoriraastetta
1/4 tl
mustapippuria
1 dl
lehtipersiljaa (silputtuna)

Herkkutattirisotto – ohje:

Pane sienet likoamaan kylmään veteen pariksi tunniksi. Purista kuivaksi ja silppua sienet.

Haihduta kasarissa sienistä enin neste. Lisää joukkoon öljy ja sipulit.

Sekoita mukaan riisit ja kääntele, kunnes riisi on muuttunut läpikuultavaksi. Älä ruskista.

Lisää kasariin viini, ja kun se on haihtunut, aloita kasvisliemen lisääminen kauhallinen kerrallaan. Maistele ja varmista, ettei riisi pääse ylikypsymään. Kypsennysaika on noin 15 minuuttia.

Lisää risoton joukkoon kerma, parmesaaniraaste, voi ja sitruunan kuoriraaste. Mausta sienirisotto mustapippurilla ja lehtipersiljalla. Tarkista maku.

Tarjoa herkkutattirisotto saman tien.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt