Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Pasta täynnä onnenlantteja

Henri Alénin onnenpasta syntyy keittiökaapin edullisesta perusraaka-aineesta – ”Harmi, etteivät linssit ole Suomessa niin kovaa valuuttaa”

30 min

Henri Alén on menettänyt sydämensä Italialle. Kotona ja ravintolan keittiössä porisee konstailematon ja hyviä raaka-aineita arvostava italialainen ruoka, kuten tämä linssipasta.

16.9.2024

”Linssit ovat suuri intohimoni, jopa siinä määrin, että toissa kesänä menin Italian Umbriaan varta vasten ihailemaan linssien kukkimista. Perillä Castelluccio-nimisessä vuoristokylässä ostin pienestä kojusta paperiseen keittokuppiin kauhottua linssikeittoa. Ja kyllä, se maistui taivaalliselta.

Harmi, että linssit eivät ole Suomessa niin kovaa valuuttaa. Italiassahan on täysin päinvastoin. Linsseihin liittyy siellä hauska uskomus, joka juontaa juurensa niiden kolikkoa muistuttavasta muodosta. Uudenvuodenyönä italialaiset syövät linsseistä valmistettua ruokaa heti puolenyön jälkeen: mitä enemmän linssejä lautasella, sitä vauraampi on tuleva vuosi.

Linssejä löytyy aina kuivakaapistani. Niistä valmistuu arkista ja edullista mutta ah, niin mahtavaa ruokaa. Linsseissä on paljon tärkkelystä. Kehittämässäni pastassa linssit toimivatkin mukavasti soosin saostajana samalla, kun ne imuttavat itseensä maksimaalisen määrän makua liemestä.”

Henri Alén, kokki, ravintoloitsija, keittokirjailija

Reseptin ainekset
4 annosta
1
porkkana
1
pieni sipuli
1
varsisellerin varsi
10
kirsikkatomaattia
3 rkl
oliiviöljyä
2 dl
valkoviiniä
2½ dl
punaisia linssejä (kuivattuja)
8 dl
kasvislientä
500 g
pastaa (esim. rigatoni)
n. ½ tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
1 rku
lehtipersiljaa
Tarjoiluun
parmesaanijuustoa

Henri Alénin onnenpasta – ohje:

  1. Kuori ja kuutioi porkkana ja sipuli. Hienonna varsiselleri. Halkaise kirsikkatomaatit.
  2. Paista kasviksia öljyssä padassa tai kattilassa. Lisää valkoviini parin minuutin paistamisen jälkeen. Anna kiehua 5 minuuttia tai kunnes lähes kaikki viini on haihtunut.
  3. Huuhtele linssit kylmän veden alla ja lisää pataan. Lisää mukaan kasvisliemi ja hauduta miedolla lämmöllä 20 minuuttia.
  4. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä lähes kypsäksi. Valuta keitinvesi pois 2 minuuttia ennen paketin ohjeessa annettua keittoaikaa. Lisää pasta linssimuhennoksen joukkoon ja mausta suolalla ja pippurilla. Jatka kypsennystä pari minuuttia, niin että pasta kypsyy loppuun.
  5. Hienonna lehtipersilja ja lisää pastan joukkoon. Tarjoa pasta raastetun parmesaanijuuston kanssa.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt