


Piirakka kuin aurinko
Helppo persikkapiirakka syntyy sekoittamalla – ei vatkainta, ei vaivaa!
45 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 30 min
Helppo persikkapiirakka sädehtii kauniina kahvipöydässä. Piirakan simppeli sekoitettu taikina syntyy hetkessä, eikä vatkainta tarvita lainkaan. Paras pari persikkapiirakalle on vaniljajäätelö tai -kastike. Ja tietenkin kupillinen kahvia tai teetä.
Reseptin ainekset
10 annosta
1 tlk (415 g/ 235 g)
persikanpuolikkaita kevyessä sokeriliemessä
50 g
voita tai margariinia
1½ dl
sokeria
2½ dl
persikoiden mehua
(vettä)
4 dl
vehnäjauhoja
1½ tl
leivinjauhetta
(1 tl
kardemummaa tai sitruunankuoriraastetta)
Helppo persikkapiirakka – ohje:
- Valuta ja kuutioi persikat. Säästä mehu.
- Sulata rasva ja lisää siihen sokeri. Mittaa persikoiden mehu. Jos sitä ei ole tarvittavaa määrää, niin jatka vedellä, kunnes nestettä on 2,5 desiä. Lisää neste ja keskenään sekoitetut kuivat aineet rasvaseokseen. Mausta taikina halutessasi kardemummalla tai sitruunankuoriraasteella. Sekoita taikina tasaiseksi.
- Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan (ø 24 cm). Ripottele persikanpalat pinnalle.
- Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä ennen leikkaamista. Tarjoa vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.
Vinkki!
Saat persikkapiirakasta vegaanisen, kun vaihdat rasvan vegaaniseen margariiniin tai rypsiöljyyn. Voit myös viipaloida persikat ja asetella ne esimerkiksi kukan muotoon piirakan päälle.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat