Maku

Helppo mustikkavuokakakku – nopea kerrosherkku valmistuu raikkaista mustikoista ja täyteläisestä suklaasta

1 h
KA
4.09
0

Mustikkavuokakakku on täydellinen yhdistelmä kermaista mascarponetäytettä ja makoisia mustikoita. Kääretortun tyyppisestä pohjasta syntyy helppo vuokakakku käden käänteessä.
Tulosta
Teksti Kati Pohja
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (12 annosta)

Pohja

  • 2 dlmaitoa
  • 150 gvoita
  • 150 gtummaa suklaata
  • 2 dlsokeria
  • 2munaa
  • 3 ½ dlvehnäjauhoja
  • 1 ½ tlleivinjauhetta

Täyte

  • 2 dlvispikermaa
  • 250 gmascarponejuustoa
  • 1 dlsokeria
  • 1 dlmustikoita

Lisäksi

  • 2 dlmustikoita

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN20 min

Mustikkavuokakakku valmistuu näin:

  1. Mittaa maito ja voi kattilaan. Lisää paloiteltu suklaa. Kuumenna, kunnes voi ja suklaa ovat sulaneet. Anna jäähtyä hetki.
  2. Lisää voisulaan sokeri ja munat. Sekoita.
  3. Siivilöi joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina leivinpaperin päälle pellille ja levitä tasaiseksi.
  4. Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 20 minuuttia, tai kunnes kakkupohja on juuri ja juuri kypsä. Anna jäähtyä.
  5. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita mascarponeen sokeri ja soseutetut mustikat. Nostele joukkoon kermavaahto.
  6. Leikkaa pohja neljään yhtä suureen osaan. Kokoa kakku sopivan kokoiseen vuokaan. Nosta vuoan pohjalle kakkupala ja lusikoi päälle täytettä. Ripottele täytteen päälle neljäsosa mustikoista. Kokoa näin, kunnes päällimmäiseksi tulee loppu täyte ja mustikat.
  7. Anna kakun vetäytyä jääkaapissa pari tuntia ennen tarjoamista.

Vinkki!

Mehevä vuokakakku säilyy jääkaapissa seuraavaan päivään.

MITÄ PIDIT?
4.09