


Kesäpäivän klassikko
Helppo mustikkapiirakka – kardemumma täydentää ihanasti mustikoiden makua
45 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 25 min
Helppo mustikkapiirakka tehdään murotaikinasta, joka maustetaan kardemummalla. Kun yhdistät pohjaan simppelin mustikkatäytteen, maku on ihan kuin mummolasta!
Reseptin ainekset
8 annosta
100 g
voita tai leivontamargariinia
¾ dl
sokeria
1
muna
2½ dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
jauhettua kardemummaa
Täyte
400 g
mustikoita
1½ rkl
perunajauhoja
1 dl
sokeria
Helppo mustikkapiirakka – ohje:
- Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna.
- Yhdistä kuivat aineet ja lisää voi-sokeriseokseen.
- Painele taikina jauhotetuin käsin piirakkavuoan (ø 26 cm) pohjalle ja reunoille.
- Sekoita kaikki täytteen ainekset kulhossa ja kaada pohjan päälle.
- Paista mustikkapiirakkaa 200-asteisessa uunissa keskitasolla 25–30 min.
Vinkit!
- Oikaise käyttämällä pakastealtaan valmista murotaikinapohjaa.
- Katso myös ikisuosittu mustikkapiirakka, joka leivotaan murotaikinaan ja tuunataan ranskankermalla!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat