


Helppo marjavuokakakku – mikä mainio tapa herkutella pakastemarjoilla!
1 h 0 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 40 min
Marjavuokakakun valmistus sujuu miltei yhtä sutjakasti kuin marjanpoiminta pakastealtaasta: ainekset sekaisin ja uuniin, sitten vain herkuttelemaan. Jogurtti mehevöittää helpon leipomuksen.
Reseptin ainekset
12 annosta
150 g
voita tai margariinia
3
munaa
4 dl
vehnäjauhoja
1½ dl
sokeria
2 tl
leivinjauhetta
2 dl
turkkilaista jogurttia
200 g
pakastemarjoja (puolukoita tai mustikoita)
Voitelu
1 tl
rypsiöljyä
Marjavuokakakku – ohje:
- Voitele uunivuoka (noin 20 × 30 cm).
- Sulata rasva ja anna jäähtyä hetki. Sekoita munat joukkoon yksitellen.
- Ota 0,25 dl vehnäjauhoja sivuun odottamaan. Lisää loppuihin jauhoihin muut kuivat aineet. Sekoita kuivat aineet rasva-munaseokseen. Sekoita joukkoon myös jogurtti.
- Pyöräytä jäiset marjat sivuun otetuissa vehnäjauhoissa. Lisää jauhotetut marjat taikinaan ja kääntele sekaisin. Kumoa taikina vuokaan. Paista vuokakakkua 175-asteisen uunin alatasolla noin 40 minuuttia. Tarkista kypsyys cocktailtikulla.
- Lusikoi hieman jäähtynyttä kakkua tarjoilulautasille tai -kulhoihin. Tarjoa kakun kanssa jäätelöä tai vaniljakastiketta.
Vinkki!
Lisää kakkuun kuituja korvaamalla osa jauhoista täysjyvävehnäjauhoilla .
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat