Maku

Helppo marjavuokakakku – mikä mainio tapa herkutella pakastemarjoilla!

1 h
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
40 min
Marjavuokakakun valmistus sujuu miltei yhtä sutjakasti kuin marjanpoiminta pakastealtaasta: ainekset sekaisin ja uuniin, sitten vain herkuttelemaan. Jogurtti mehevöittää helpon leipomuksen.
KA
4.1
0
Julkaistu: 1.5.2022


Reseptin ainekset (12 annosta)

  • 150 gvoita tai margariinia
  • 3munaa
  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 1½ dlsokeria
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 2 dl turkkilaista jogurttia
  • 200 g pakastemarjoja (puolukoita tai mustikoita)

Voitelu

  • 1 tl rypsiöljyä
Tulosta

Marjavuokakakku – ohje:

  1. Voitele uunivuoka (noin 20 × 30 cm).
  2. Sulata rasva ja anna jäähtyä hetki. Sekoita munat joukkoon yksitellen.
  3. Ota 0,25 dl vehnäjauhoja sivuun odottamaan. Lisää loppuihin jauhoihin muut kuivat aineet. Sekoita kuivat aineet rasva-munaseokseen. Sekoita joukkoon myös jogurtti.
  4. Pyöräytä jäiset marjat sivuun otetuissa vehnäjauhoissa. Lisää jauhotetut marjat taikinaan ja kääntele sekaisin. Kumoa taikina vuokaan. Paista vuokakakkua 175-asteisen uunin alatasolla noin 40 minuuttia. Tarkista kypsyys cocktailtikulla.
  5. Lusikoi hieman jäähtynyttä kakkua tarjoilulautasille tai -kulhoihin. Tarjoa kakun kanssa jäätelöä tai vaniljakastiketta.

Vinkki!

Lisää kakkuun kuituja korvaamalla osa jauhoista täysjyvävehnäjauhoilla.

Kommentoi »