


Helpon limepiiraan raikkautta on vaikea vastustaa! Katso ohje, joka vaatii vain vähän valmisteluja ja raaka-aineita mutta ripauksen malttia
8 h 45 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 8 h 30 min
Helppo limepiiras leivotaan bloggaajamme Dr. Sugarin ohjeella. Tämän herkun tekoon tarvitaan vain vähän valmisteluja ja raaka-aineita mutta hieman malttia, jotta kakku saa jähmettyä rauhassa jääkaapissa. Kurkkaa resepti ja lähde mukaan sitrusvillitykseen!
Reseptin ainekset
8–10 palaa
Pohja
180 g
kaurakeksejä murskattuna
½ dl
hienoa sokeria
75 g
voita sulatettuna
Täyte
2½ dl
limen mehua
2 prk
kondensoitua maitoa
5
keltuaista
Pinnalle
1 dl
vispikermaa
2 tl
sokeria
Helppo limepiiras – ohje:
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen ja voitele piirasvuoka (Ø 20–22 cm).
- Sekoita pohjan ainekset tasaiseksi massaksi. Painele massa piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Paista uunin keskitasolla 10 minuuttia. Anna jäähtyä.
- Sekoita limemehu ja kondensoitu maito kulhossa vispilällä. Lisää keltuaiset huolellisesti sekoittaen.
- Kaada täyte hetken jäähtyneelle piiraspohjalle ja paista uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Täyte saa jäädä pehmeäksi.
- Anna piiraan jäähtyä 1–2 tuntia huoneenlämmössä ja siirrä se sitten jääkaappiin jähmettymään vähintään 6 tunniksi tai yön yli.
- Vaahdota valmiin piiraan pinnalle kuohkea kermavaahto ja mausta se sokerilla. Limepiiras säilyy jääkaapissa 2–3 päivää.
Vinkki!
Tee päälle marenki: vaahdota 5 valkuaista ja 2,5 dl sokeria, levitä valmiille piiraalle ja paista 160 asteessa 5–10 minuuttia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat