Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Helpon limepiiraan raikkautta on vaikea vastustaa! Katso ohje, joka vaatii vain vähän valmisteluja ja raaka-aineita mutta ripauksen malttia

8 h 45 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 8 h 30 min

Helppo limepiiras leivotaan bloggaajamme Dr. Sugarin ohjeella. Tämän herkun tekoon tarvitaan vain vähän valmisteluja ja raaka-aineita mutta hieman malttia, jotta kakku saa jähmettyä rauhassa jääkaapissa. Kurkkaa resepti ja lähde mukaan sitrusvillitykseen!

Reseptin ainekset
8–10 palaa
Pohja
180 g
kaurakeksejä murskattuna
½ dl
hienoa sokeria
75 g
voita sulatettuna
Täyte
2½ dl
limen mehua
2 prk
kondensoitua maitoa
5
keltuaista
Pinnalle
1 dl
vispikermaa
2 tl
sokeria

Helppo limepiiras – ohje:

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen ja voitele piirasvuoka (Ø 20–22 cm).
  2. Sekoita pohjan ainekset tasaiseksi massaksi. Painele massa piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Paista uunin keskitasolla 10 minuuttia. Anna jäähtyä.
  3. Sekoita limemehu ja kondensoitu maito kulhossa vispilällä. Lisää keltuaiset huolellisesti sekoittaen.
  4. Kaada täyte hetken jäähtyneelle piiraspohjalle ja paista uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Täyte saa jäädä pehmeäksi.
  5. Anna piiraan jäähtyä 1–2 tuntia huoneenlämmössä ja siirrä se sitten jääkaappiin jähmettymään vähintään 6 tunniksi tai yön yli.
  6. Vaahdota valmiin piiraan pinnalle kuohkea kermavaahto ja mausta se sokerilla. Limepiiras säilyy jääkaapissa 2–3 päivää.

Vinkki!

Tee päälle marenki: vaahdota 5 valkuaista ja 2,5 dl sokeria, levitä valmiille piiraalle ja paista 160 asteessa 5–10 minuuttia.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt