3,5(26)
Helppo lasagne tuorepastasta
1 h 5 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 35 min
Tämä lasagne on takuuvarma hitti! Arkiruoan valmistumista nopeuttavat tuorepastalevyt ja juustokastikkeessa käytettävä sulatejuusto.
Julkaistu 28.8.2017
Maku
Reseptin ainekset 4 annosta
250 gtuorelasagnelevyjä
Jauhelihakastike
1 sipuli
2valkosipulinkynttä
1 rklrypsiöljyä
400 gjauhelihaa
500 gpaseerattua tomaattia (tai tomaattimurskaa)
1 dlvettä
2 tlyrttiseosta
1 tlsuolaa
½ tlmustapippuria
Juustokastike
4 dltäysmaitoa
150 gsulatejuustoa (esim. Koskenlaskija voimakas)
1 dlparmesaania (raastettuna)
Pinnalle
1 dlmozzarellajuustoraastetta
100 gkirsikkatomaatteja (1/2 rasiaa)

Helppo lasagne tuorepastasta ‒ ohje:

  1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota ne öljyssä. Lisää jauheliha ja ruskista. Lisää loput kastikkeen ainekset ja anna hautua kannen alla noin 15 minuuttia.
  2. Kuumenna maito kattilassa. Lisää paloiteltu sulatejuusto ja parmesaani. Sekoita, kunnes juusto on sulanut.
  3. Voitele uunivuoka (1½‒2 l).
  4. Lusikoi pohjalle noin neljäsosa molemmista kastikkeista.
  5. Lado lasagnelevykerros päälle ja toista sama kahteen kertaan.
  6. Kaada loput jauheliha- ja juustokastikkeet viimeisen lasagnelevykerroksen päälle ja ripottele päälle juustoraastetta.
  7. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 35 minuuttia.
  8. Halkaise tomaatit ja levitä ne lasagnen pinnalle, kun paistoaikaa on jäljellä 10 minuuttia. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoamista.
  9. Viimeistele basilikalla.
1 kommentti