Helppo lasagne tuorepastasta
1 h 5 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 35 min
Tämä lasagne on takuuvarma hitti! Arkiruoan valmistumista nopeuttavat tuorepastalevyt ja juustokastikkeessa käytettävä sulatejuusto.

Reseptin ainekset 4 annosta
250 gtuorelasagnelevyjä
Jauhelihakastike
1 sipuli
2valkosipulinkynttä
1 rklrypsiöljyä
400 gjauhelihaa
500 gpaseerattua tomaattia (tai tomaattimurskaa)
1 dlvettä
2 tlyrttiseosta
1 tlsuolaa
½ tlmustapippuria
Juustokastike
4 dltäysmaitoa
150 gsulatejuustoa (esim. Koskenlaskija voimakas)
1 dlparmesaania (raastettuna)
Pinnalle
1 dlmozzarellajuustoraastetta
100 gkirsikkatomaatteja (1/2 rasiaa)
Helppo lasagne tuorepastasta ‒ ohje:
- Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota ne öljyssä. Lisää jauheliha ja ruskista. Lisää loput kastikkeen ainekset ja anna hautua kannen alla noin 15 minuuttia.
- Kuumenna maito kattilassa. Lisää paloiteltu sulatejuusto ja parmesaani. Sekoita, kunnes juusto on sulanut.
- Voitele uunivuoka (1½‒2 l).
- Lusikoi pohjalle noin neljäsosa molemmista kastikkeista.
- Lado lasagnelevykerros päälle ja toista sama kahteen kertaan.
- Kaada loput jauheliha- ja juustokastikkeet viimeisen lasagnelevykerroksen päälle ja ripottele päälle juustoraastetta.
- Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 35 minuuttia.
- Halkaise tomaatit ja levitä ne lasagnen pinnalle, kun paistoaikaa on jäljellä 10 minuuttia. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoamista.
- Viimeistele basilikalla.