Maku

Helppo lasagne tuorepastasta

1 h 5 min
4
0

Helppo lasagne tuorepastasta

Tämä lasagne on takuuvarma hitti! Arkiruoan valmistumista nopeuttavat tuorepastalevyt ja juustokastikkeessa käytettävä sulatejuusto.
Teksti Annika Elomaa
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 250 gtuorelasagnelevyjä

Jauhelihakastike

  • 1 kplsipuli
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 400 gjauhelihaa
  • 500 gpaseerattua tomaattia (tai tomaattimurskaa)
  • 1 dlvettä
  • 2 tlyrttiseosta
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria

Juustokastike

  • 4 dltäysmaitoa
  • 150 gsulatejuustoa (esim. Koskenlaskija voimakas)
  • 1 dlparmesaania (raastettuna)

Pinnalle

  • 1 dlmozzarellajuustoraastetta
  • 100 gkirsikkatomaatteja (1/2 rasiaa)

Tee näin

1 h 5 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN35 min

Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota ne öljyssä. Lisää jauheliha ja ruskista. Lisää loput kastikkeen ainekset ja anna hautua kannen alla noin 15 minuuttia.

Kuumenna maito kattilassa. Lisää paloiteltu sulatejuusto ja parmesaani. Sekoita, kunnes juusto on sulanut.

Voitele uunivuoka.

Lusikoi pohjalle noin neljäsosa molemmista kastikkeista.

Lado lasagnelevykerros päälle ja toista sama kahteen kertaan.

Kaada loput jauheliha- ja juustokastikkeet viimeisen lasagnelevykerroksen päälle ja ripottele päälle juustoraastetta.

Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 35 minuuttia.

Halkaise tomaatit ja levitä ne lasagnen pinnalle, kun paistoaikaa on jäljellä 10 minuuttia. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoamista.

Viimeistele basilikalla.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä