


Helppo lasagne tuorepastasta
1 h 5 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 35 min
Helppo lasagne on takuuvarma arkihitti! Ruoan valmistumista nopeuttavat tuorepastalevyt ja juustokastikkeessa käytettävä sulatejuusto.
Reseptin ainekset
4 annosta
250 g
tuorelasagnelevyjä
Jauhelihakastike
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1 rkl
rypsiöljyä
400 g
jauhelihaa
500 g
paseerattua tomaattia (tai tomaattimurskaa)
1 dl
vettä
2 tl
yrttiseosta
1 tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
Juustokastike
4 dl
täysmaitoa
150 g
sulatejuustoa (esim. Koskenlaskija voimakas)
1 dl
parmesaania (raastettuna)
Pinnalle
1 dl
mozzarellajuustoraastetta
100 g
kirsikkatomaatteja (1/2 rasiaa)
Helppo lasagne tuorepastasta ‒ ohje:
- Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota ne öljyssä. Lisää jauheliha ja ruskista. Lisää loput kastikkeen ainekset ja anna hautua kannen alla noin 15 minuuttia.
- Kuumenna maito kattilassa. Lisää paloiteltu sulatejuusto ja parmesaani. Sekoita, kunnes juusto on sulanut.
- Voitele uunivuoka (1½‒2 l).
- Lusikoi pohjalle noin neljäsosa molemmista kastikkeista.
- Lado lasagnelevykerros päälle ja toista sama kahteen kertaan.
- Kaada loput jauheliha- ja juustokastikkeet viimeisen lasagnelevykerroksen päälle ja ripottele päälle juustoraastetta.
- Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 35 minuuttia.
- Halkaise tomaatit ja levitä ne lasagnen pinnalle, kun paistoaikaa on jäljellä 10 minuuttia. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoamista.
- Viimeistele basilikalla.
Vinkki!
Ota talteen myös perinteisen lasagnen resepti. Mehevä ja juustoinen lopputulos on vaivan arvoinen.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat