Helppo lasagne tuorepastasta
1 h 5 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
35 minTämä lasagne on takuuvarma hitti! Arkiruoan valmistumista nopeuttavat tuorepastalevyt ja juustokastikkeessa käytettävä sulatejuusto.
3.5
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 28.8.2017

Helppo lasagne tuorepastasta
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 250 gtuorelasagnelevyjä
Jauhelihakastike
- 1 kplsipuli
- 2 kplvalkosipulinkynttä
- 1 rklrypsiöljyä
- 400 gjauhelihaa
- 500 gpaseerattua tomaattia (tai tomaattimurskaa)
- 1 dlvettä
- 2 tlyrttiseosta
- 1 tlsuolaa
- 1/2 tlmustapippuria
Juustokastike
- 4 dltäysmaitoa
- 150 gsulatejuustoa (esim. Koskenlaskija voimakas)
- 1 dlparmesaania (raastettuna)
Pinnalle
- 1 dlmozzarellajuustoraastetta
- 100 gkirsikkatomaatteja (1/2 rasiaa)
Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota ne öljyssä. Lisää jauheliha ja ruskista. Lisää loput kastikkeen ainekset ja anna hautua kannen alla noin 15 minuuttia.
Kuumenna maito kattilassa. Lisää paloiteltu sulatejuusto ja parmesaani. Sekoita, kunnes juusto on sulanut.
Voitele uunivuoka.
Lusikoi pohjalle noin neljäsosa molemmista kastikkeista.
Lado lasagnelevykerros päälle ja toista sama kahteen kertaan.
Kaada loput jauheliha- ja juustokastikkeet viimeisen lasagnelevykerroksen päälle ja ripottele päälle juustoraastetta.
Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 35 minuuttia.
Halkaise tomaatit ja levitä ne lasagnen pinnalle, kun paistoaikaa on jäljellä 10 minuuttia. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoamista.
Viimeistele basilikalla.