Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Helppo lasagne tuorepastasta

1 h 5 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 35 min

Helppo lasagne on takuuvarma arkihitti! Ruoan valmistumista nopeuttavat tuorepastalevyt ja juustokastikkeessa käytettävä sulatejuusto.

28.8.2017
Reseptin ainekset
4 annosta
250 g
tuorelasagnelevyjä
Jauhelihakastike
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1 rkl
rypsiöljyä
400 g
jauhelihaa
500 g
paseerattua tomaattia (tai tomaattimurskaa)
1 dl
vettä
2 tl
yrttiseosta
1 tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
Juustokastike
4 dl
täysmaitoa
150 g
sulatejuustoa (esim. Koskenlaskija voimakas)
1 dl
parmesaania (raastettuna)
Pinnalle
1 dl
mozzarellajuustoraastetta
100 g
kirsikkatomaatteja (1/2 rasiaa)

Helppo lasagne tuorepastasta ‒ ohje:

  1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota ne öljyssä. Lisää jauheliha ja ruskista. Lisää loput kastikkeen ainekset ja anna hautua kannen alla noin 15 minuuttia.
  2. Kuumenna maito kattilassa. Lisää paloiteltu sulatejuusto ja parmesaani. Sekoita, kunnes juusto on sulanut.
  3. Voitele uunivuoka (1½‒2 l).
  4. Lusikoi pohjalle noin neljäsosa molemmista kastikkeista.
  5. Lado lasagnelevykerros päälle ja toista sama kahteen kertaan.
  6. Kaada loput jauheliha- ja juustokastikkeet viimeisen lasagnelevykerroksen päälle ja ripottele päälle juustoraastetta.
  7. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 35 minuuttia.
  8. Halkaise tomaatit ja levitä ne lasagnen pinnalle, kun paistoaikaa on jäljellä 10 minuuttia. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoamista.
  9. Viimeistele basilikalla.

Vinkki!

Ota talteen myös perinteisen lasagnen resepti. Mehevä ja juustoinen lopputulos on vaivan arvoinen.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt