Maku

Helppo lasagne tuorepastasta

1 h 5 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
35 min
Tämä lasagne on takuuvarma hitti! Arkiruoan valmistumista nopeuttavat tuorepastalevyt ja juustokastikkeessa käytettävä sulatejuusto.
3.5
0
Julkaistu: 28.8.2017


Reseptin ainekset (4 annosta)

  • 250 gtuorelasagnelevyjä

Jauhelihakastike

  • 1 kplsipuli
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 400 gjauhelihaa
  • 500 gpaseerattua tomaattia (tai tomaattimurskaa)
  • 1 dlvettä
  • 2 tlyrttiseosta
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria

Juustokastike

  • 4 dltäysmaitoa
  • 150 gsulatejuustoa (esim. Koskenlaskija voimakas)
  • 1 dlparmesaania (raastettuna)

Pinnalle

  • 1 dlmozzarellajuustoraastetta
  • 100 gkirsikkatomaatteja (1/2 rasiaa)
Tulosta

Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota ne öljyssä. Lisää jauheliha ja ruskista. Lisää loput kastikkeen ainekset ja anna hautua kannen alla noin 15 minuuttia.

Kuumenna maito kattilassa. Lisää paloiteltu sulatejuusto ja parmesaani. Sekoita, kunnes juusto on sulanut.

Voitele uunivuoka.

Lusikoi pohjalle noin neljäsosa molemmista kastikkeista.

Lado lasagnelevykerros päälle ja toista sama kahteen kertaan.

Kaada loput jauheliha- ja juustokastikkeet viimeisen lasagnelevykerroksen päälle ja ripottele päälle juustoraastetta.

Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 35 minuuttia.

Halkaise tomaatit ja levitä ne lasagnen pinnalle, kun paistoaikaa on jäljellä 10 minuuttia. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoamista.

Viimeistele basilikalla.

MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN
Uusia ideoita kokkailuun! Tilaa inspiroivat ruokakirjat Meillä kotona -kaupoista
SISÄLTÖ JATKUU
Kommentoi »