


Vatkaamatta valmis
Helppo kahvikakku syntyy nimensä mukaisesti yksinkertaisesti sekoittamalla – nappaa mehevän kakun ohje!
1 h 5 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 50 min
Helppo kahvikakku valmistuu simppelisti sekoittamalla. Maustaminen käy helposti joko piparkakkumausteella tai reseptin lopusta löytyvillä vaihtoehtoisilla mausteilla. Mehevöitä kakku kermaviilillä, ranskankermalla tai jogurtilla.
Reseptin ainekset
20–25 palaa
200 g
voita tai margariinia
4½ dl
vehnäjauhoja
2½ dl
fariinisokeria tai sokeria
2 tl
ruokasoodaa
1 rkl
piparkakkumaustetta
3
munaa
1 prk (200 g)
kermaviiliä, ranskankermaa tai turkkilaista jogurttia
Lisäksi
1 rkl
voita tai margariinia
2 rkl
korppujauhoja
Päälle
tomusokeria
Helppo kahvikakku – ohje:
- Voitele ja korppujauhota rengasvuoka (noin 2 l).
- Sulata voi tai margariini.
- Sekoita vehnäjauhot, sokeri, sooda ja piparkakkumauste. Lisää munat ja sulatettu rasva sekä maitovalmiste. Sekoita taikina tasaiseksi.
- Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista kakkua 175-asteisen uunin alaosassa 50–60 minuuttia. Voit kokeilla kakun kypsyyttä kakun keskeltä cocktail- tai grillitikulla, kun tikkuun ei tartu taikinaa, kakku on kypsä.
- Kumoa kakku hieman jäähtyneenä. Viimeistele tomusokerilla ennen tarjoilua.
Vinkki!
Voit korvata piparkakkumausteen lisäämällä taikinaan 1 tl kanelia, 1 tl kardemummaa, 1 tl inkivääriä ja 1 tl neilikkaa. Myös rasvan voi korvata juoksevalla margariinilla, jota ei tarvitse erikseen sulattaa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat