Maku

Sitruuna-mustikkapiirakka

35 min
{
Aktiivinen
5 min
Passiivinen
30 min
Sitruuna-mustikkapiirakka onnistuu jokaiselta. Edes taikinaan ei tarvitse edes koskea, sillä sen sekoitus ja levitys onnistuu lastalla!
MA
KA
LA
3.8
0
Julkaistu: 9.1.2016


Reseptin ainekset (8 annosta)

Sitruuna-mustikkapiirakka

  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 1 dlkaurahiutaleita
  • 1,5 dlsokeria
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 1,5 tlvaniljasokeria
  • 3/4 dloliiviöljyä
  • 2,5 dlvettä
  • 2,5 rklsitruunatahnaa (lemon curd) (maidoton)
  • 5 dlmustikoita
Tulosta

Sitruuna-mustikkapiirakka leivotaan näin:

  1. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää vesi, oliiviöljy ja sitruunatahna ja sekoitetaan nopeasti lastalla taikinaksi.
  2. Kaada taikina voideltuun vuokaan ja tasoita lastalla.
  3. Lisää päälle mustikat ja paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia.
Kommentoi »