Sitruuna-mustikkapiirakka
35 min
{
Aktiivinen
5 minPassiivinen
30 minSitruuna-mustikkapiirakka onnistuu jokaiselta. Edes taikinaan ei tarvitse edes koskea, sillä sen sekoitus ja levitys onnistuu lastalla!
MA
KA
LA
3.8
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 9.1.2016

Sitruuna-mustikkapiirakka
Reseptin ainekset (8 annosta)
Sitruuna-mustikkapiirakka
- 3 dlvehnäjauhoja
- 1 dlkaurahiutaleita
- 1,5 dlsokeria
- 2 tlleivinjauhetta
- 1,5 tlvaniljasokeria
- 3/4 dloliiviöljyä
- 2,5 dlvettä
- 2,5 rklsitruunatahnaa (lemon curd) (maidoton)
- 5 dlmustikoita
Sitruuna-mustikkapiirakka leivotaan näin:
- Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää vesi, oliiviöljy ja sitruunatahna ja sekoitetaan nopeasti lastalla taikinaksi.
- Kaada taikina voideltuun vuokaan ja tasoita lastalla.
- Lisää päälle mustikat ja paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia.