Maku

Helpot donitsit uunissa

40 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
10 min
Herkullisia donitseja on helppo valmistaa donitsipellillä uunissa.
3.9
4
Julkaistu: 14.4.2015


Ainekset (12 kpl)

Donitsit

  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 1 dlsokeria
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 1 tlkardemummaa
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1 kplkananmuna
  • 1 1/2 dlmaitoa
  • 1/2 dlrypsiöljyä

Voiteluun

  • 50 gvoita

Kuorrute

  • 200 gvalkosuklaata
  • jauhemaisia elintarvikevärejä

Koristelu

  • Nonparelleja
  • Värisokeria
Tulosta

Kuumenna uuni 200 asteeseen ja voitele 12 donitsin donitsipelti. Sekoita keskenään kaikki kuivat aineet. Sekoita toisessa kulhossa kananmuna, maito ja rypsiöljy. Lisää kuivat aineet nesteisiin siivilän läpi ja sekoita taikina tasaiseksi. Purosta tai annostele kahdella lusikalla taikina pellille täyttäen kolot noin puoleen väliin. 

Paista donitseja uunin keskitasolla noin 8 minuuttia, kunnes testitikkuun ei enää tartu taikinaa. Sulata voi mikrossa ja voitele kuumat donitsit molemmin puolin. 

Sulata suklaa varovasti mikrossa ja värjää se jauheväreillä vaalean punaiseksi, vihreäksi ja keltaiseksi. Kasta donitsit valkosuklaaseen ja koristele nonparelleilla ja värisokerilla.

4 kommenttia