Hellapoliisin mokkapalat

35 min
3.7
4

Hellapoliisin mokkapalat

Hellapoliisin eli Kati Jaakosen rakkaalla reseptillä valmistuvat suloisen pehmeät mokkapalat! Torttulevy saa ylleen sekoitettavan kuorrutuksen, joka mehevöittää taikinalevyn superhyväksi.
Teksti Kati Jaakonen, Jasmin Latva-Koivisto
Kuvat Sanna Peurakoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (25 palaa)

  • 4 kplmunaa
  • 3 dlsokeria
  • 4 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 3/4 dlkaakaojauhetta
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 1 dlrypsiöljyä (sulatettua voita tai margariinia)
  • 1 1/2 dlkevytmaitoa

Kuorrutus

  • 6 dltomusokeria
  • 4 rklvoita (sulatettua, tai margariinia)
  • 2 rklkaakaojauhetta
  • 5 rklkahvijuomaa (vahvaa)

Lisäksi

  • Pinnalle nomparelleja tai strösseleitä

Tee näin

35 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN15 min

Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Sekoita kuivat aineet keskenään. Kääntele ne taikinaan vuorotellen rasvasulan ja maidon kanssa.

Levitä taikina leivinpaperin päälle reunalliselle uunipellille (30 cm x 35 cm). Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.

Valmista kuorrute. Mittaa kulhoon tomusokeri, sulatettu rasva, kaakaojauhe ja kahvijuoma. Sekoita kuorrutus vispilällä tasaiseksi tahnaksi. Levitä se lämpimän torttulevyn päälle nuolijaa apuna käyttäen.

Ripottele mokkapalojen pinnalle nonparelleja tai strösseleitä.

MITÄ PIDIT?
3.7
Katso myös nämä