Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Heinäsorsapatee

26 h 20 min
{
Aktiivinen 1 h 20 min
Passiivinen 25 h 0 min
19.11.2006
Reseptin ainekset
12 annosta
480 g
heinäsorsan rintaa
2 tl
suolaa
2 tl
mausteseosta (pateemausteseos)
1 kpl
sipulia
2 kpl
appelsiinia
1 1/2 rkl
appelsiinitäysmehua
1 1/2 rkl
sitruslikööriä
1 dl
lihalientä
1 rkl
katajanmarjoja
1 tl
tuoretta salviaa
1 kpl
valkosipulinkynttä
300 g
silavaa
200 g
sianlihaa
100 g
broilerinmaksaa
50 g
keittokinkkua
40 g
pinjansiemeniä
400 g
pekonia
Koristeeksi
10 kpl
laakerinlehteä

Kuutioi kaksi sorsanrintaa ja hiero niihin suolaa ja pateemaustetta (katso ohje reseptiarkistosta). Pane kuutiot muovipussiin ja jääkaappiin maustumaan yön yli.

Ruskista kaksi sorsanrintaa voissa ja jäähdytä ne. Silppua sipuli ja kuullota sitä muutama minuutti miedolla lämmöllä.

Pese appelsiinit huolellisesti ja kuori ne perunankuorimisveitsellä. Leikkaa kuoret suikaleiksi. Pane kuorisuikaleet, sipulisilppu, appelsiinimehu, likööri, lihaliemi, katajanmarjat, salvia ja puristettu valkosipulinkynsi kattilaan. Keitä lientä, kunnes se paksunee ja siivilöi liemi ruskistettujen rintapalojen päälle. Anna jäähtyä.

Jauha rintakuutiot lihamyllyllä. Leikkaa 150 grammaa silavaa ja sianliha kuutioiksi ja jauha ne lintumurekkeen kanssa kertaalleen.

Leikkaa loput 150 grammaa silavaa pieniksi kuutioiksi. Kuivaa broilerinmaksat ja kuutioi ne sekä keittokinkku. Hienonna pinjansiemenet morttelissa. Sekoita ainekset murekkeeseen ja kaada mukaan liemi, jossa rintapalat ovat maustuneet. Sekoita huolellisesti.

Kuumenna paistinpannu ja paista voissa pieni pala mureketta. Maista koepala ja lisää suolaa tarvittaessa.

Asettele laakerinlehdet 24-senttisen pateevuoan pohjalle ja vuoraa se ohuilla silava- tai pekoniviipaleilla niin, että viipaleet roikkuvat reunojen yli. Kaada puolet murekkeesta vuokaan ja aseta rintapalat murekkeen päälle. Kaada loput murekkeesta rintapalojen päälle ja painele mureke tiiviisti vuokaan. Taita lopuksi silavaviipaleet murekkeen päälle. Työnnä lihalämpötilamittari keskelle heinäsorsapateeta.

Kuumenna uuni 125-asteeseen ja kiehauta litra vettä. Aseta pateevuoka korkealaitaiseen vuokaan ja nosta vuoat uunin ritilälle. Kaada varovasti kiehuvaa vettä isompaan vuokaan reunoja myöden. Kypsennä vesihauteessa kunnes lämpömittari näyttää 68–70 astetta.

Jäähdytä heinäsorsapatee hyvin ja leikkaa siitä noin sentin paksuisia viipaleita. Tarjoa heinäsorsapatee raikkaan vihreän salaatin kera.

•Ruokajuomaksi sopii olut, kivennäisvesi tai keskitäyteläinen punaviini, esim. espanjalainen Vina Albali Gran Reserva.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeemme tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt