Maku

Hedelmäkupit

40 min
3.7
0

Hedelmäkupit

Teksti Saara Törmä
Kuvat Saara Törmä
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 kpl)

  • 150 gluumuja
  • 150 gkriikunoita
  • 100 gtuoretta aprikoosia
  • 50 gvoita (sulatettuna)
  • 1 dlfariinisokeria

Taikina

  • 200 gvoita
  • 2 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 2 kplmunaa
  • 2 dlsokeria
  • 1 rklvaniljasokeria
  • 1/2 rkltuoretta inkivääriä (raastettuna)

Lisäksi

  • 2 dlranskankermaa (rasvaa 28 %)
  • 1 rklsokeria
  • 1 tlvaniljasokeria

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN15 min

Halkaise ja paloittele hedelmät. Sekoita hedelmäpalojen joukkoon voisula ja fariinisokeri. Jaa seos uuninkestävien kahvikupin pohjalle.
Tee taikina. Sulata voi. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Vatkaa munat ja sokerit vaahdoksi. Sekoita muna-sokerivaahtoon voisula ja jauhot vuorotellen. Lisää inkivääriraaste ja sekoita taikina tasaiseksi.
Jaa taikina hedelmäpalojen päälle. Kypsennä leivonnaisia 200-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia, kuppien koosta riippuen. Tarkista kypsyys puutikulla. Anna hedelmäkuppien jäähtyä hiukan.
Sekoita ranskankerman joukkoon sokerit. Nauti hedelmäkuppileivonnaiset suoraan kupeista ranskankerman kanssa.
•Älä pane kultakoristeisia kuppeja uuniin.
•Joskus luumujen ja kriikunoiden kuori maistuu väkevältä. Halutessasi voit kuoria hedelmät.

MITÄ PIDIT?
3.7
Katso myös nämä