Maku

Hedelmäinen joulusalaatti tuo keveyttä perinteiseen joulupöytää – reseptissä yhdistyvä makea persimoni ja raikas granaattiomena

30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
Hedelmäinen joulusalaatti tuo vaihtelua perinteisten jouluruokien rinnalle. Granaattiomenan siemenet värittävät juhla-aterian kauniiksi, ja niistä saa valmistettua myös raikkaan vinegretin. Herkullisen oranssi persimoni antaa salaatille makeutta.
GL
KA
MU
0
0
Julkaistu: 20.1.2008


Ainekset (6–8 annosta lisäkkeeksi)

  • 2–3kypsää persimonia
  • 1 rkuvihersalaattia
  • 1 rkurucolaa
  • 1 rkukorianteria
  • 100 gvoimakasta parmesaania
  • 1 dlsaksanpähkinöitä (kuivattuja)
  • 1granaattiomena

Granaattiomena-vinegretti

  • 2 rklgranaattiomenan mehua
  • ½ dllaadukasta oliiviöljyä
  • 1 tlruokokidesokeria
  • ½ tlsuolaa
  • ¼ tlmustapippuria jauhettuna
Tulosta

Hedelmäinen joulusalaatti valmistuu näin:

  1. Huuhtele persimonit ja kuori ne. Leikkaa hedelmät viipaleiksi.
  2. Huuhtele salaatit ja linkoa tai valuta ne kuiviksi. Revi salaatit vadille. Lisää silputtu rucola ja persimoniviipaleet.
  3. Höylää päälle parmesaania. Rouhi pähkinät karkeaksi.
  4. Halkaise granaattiomena. Irrota siemenet toisesta puolikkaasta ja purista toisesta puolikkaasta mehu sitruspusertimella.
  5. Yhdistä vinegretin ainekset kannellisessa rasiassa ravistelemalla. Kaada vinegretti tasaisesti salaatin päälle.
  6. Tarjoa joulupöydän raikkaana lisäkesalaattina.
MITÄ PIDIT?
0
Kommentoi »