Hedelmäinen joulusalaatti tuo keveyttä perinteiseen joulupöytää – reseptissä yhdistyvä makea persimoni ja raikas granaattiomena
30 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
Hedelmäinen joulusalaatti tuo vaihtelua perinteisten jouluruokien rinnalle. Granaattiomenan siemenet värittävät juhla-aterian kauniiksi, ja niistä saa valmistettua myös raikkaan vinegretin. Herkullisen oranssi persimoni antaa salaatille makeutta.
GL
KA
MU
0
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 20.1.2008

Hedelmäinen joulusalaatti tuo keveyttä perinteiseen joulupöytää – reseptissä yhdistyvä makea persimoni ja raikas granaattiomena
Ainekset (6–8 annosta lisäkkeeksi)
- 2–3kypsää persimonia
- 1 rkuvihersalaattia
- 1 rkurucolaa
- 1 rkukorianteria
- 100 gvoimakasta parmesaania
- 1 dlsaksanpähkinöitä (kuivattuja)
- 1granaattiomena
Granaattiomena-vinegretti
- 2 rklgranaattiomenan mehua
- ½ dllaadukasta oliiviöljyä
- 1 tlruokokidesokeria
- ½ tlsuolaa
- ¼ tlmustapippuria jauhettuna
Hedelmäinen joulusalaatti valmistuu näin:
- Huuhtele persimonit ja kuori ne. Leikkaa hedelmät viipaleiksi.
- Huuhtele salaatit ja linkoa tai valuta ne kuiviksi. Revi salaatit vadille. Lisää silputtu rucola ja persimoniviipaleet.
- Höylää päälle parmesaania. Rouhi pähkinät karkeaksi.
- Halkaise granaattiomena. Irrota siemenet toisesta puolikkaasta ja purista toisesta puolikkaasta mehu sitruspusertimella.
- Yhdistä vinegretin ainekset kannellisessa rasiassa ravistelemalla. Kaada vinegretti tasaisesti salaatin päälle.
- Tarjoa joulupöydän raikkaana lisäkesalaattina.
Katso myös
MITÄ PIDIT?
0