Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Hedelmäinen joulusalaatti tuo keveyttä perinteiseen joulupöytää – reseptissä yhdistyvä makea persimoni ja raikas granaattiomena

30 min

Hedelmäinen joulusalaatti tuo vaihtelua perinteisten jouluruokien rinnalle. Granaattiomenan siemenet värittävät juhla-aterian kauniiksi, ja niistä saa valmistettua myös raikkaan vinegretin. Herkullisen oranssi persimoni antaa salaatille makeutta.

20.1.2008
Reseptin ainekset
6–8 annosta lisäkkeeksi
2–3
kypsää persimonia
1 rku
vihersalaattia
1 rku
rucolaa
1 rku
korianteria
100 g
voimakasta parmesaania
1 dl
saksanpähkinöitä (kuivattuja)
1
granaattiomena
Granaattiomena-vinegretti
2 rkl
granaattiomenan mehua
½ dl
laadukasta oliiviöljyä
1 tl
ruokokidesokeria
½ tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria jauhettuna

Hedelmäinen joulusalaatti – ohje:

  1. Huuhtele persimonit ja kuori ne. Leikkaa hedelmät viipaleiksi.
  2. Huuhtele salaatit ja linkoa tai valuta ne kuiviksi. Revi salaatit vadille. Lisää silputtu rucola ja persimoniviipaleet.
  3. Höylää päälle parmesaania. Rouhi pähkinät karkeaksi.
  4. Halkaise granaattiomena. Irrota siemenet toisesta puolikkaasta ja purista toisesta puolikkaasta mehu sitruspusertimella.
  5. Yhdistä vinegretin ainekset kannellisessa rasiassa ravistelemalla. Kaada vinegretti tasaisesti salaatin päälle.
  6. Tarjoa joulupöydän raikkaana lisäkesalaattina.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt