


Hedelmäinen joulusalaatti tuo keveyttä perinteiseen joulupöytää – reseptissä yhdistyvä makea persimoni ja raikas granaattiomena
30 min
Hedelmäinen joulusalaatti tuo vaihtelua perinteisten jouluruokien rinnalle. Granaattiomenan siemenet värittävät juhla-aterian kauniiksi, ja niistä saa valmistettua myös raikkaan vinegretin. Herkullisen oranssi persimoni antaa salaatille makeutta.
Reseptin ainekset
6–8 annosta lisäkkeeksi
2–3
kypsää persimonia
1 rku
vihersalaattia
1 rku
rucolaa
1 rku
korianteria
100 g
voimakasta parmesaania
1 dl
saksanpähkinöitä (kuivattuja)
1
granaattiomena
Granaattiomena-vinegretti
2 rkl
granaattiomenan mehua
½ dl
laadukasta oliiviöljyä
1 tl
ruokokidesokeria
½ tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria jauhettuna
Hedelmäinen joulusalaatti – ohje:
- Huuhtele persimonit ja kuori ne. Leikkaa hedelmät viipaleiksi.
- Huuhtele salaatit ja linkoa tai valuta ne kuiviksi. Revi salaatit vadille. Lisää silputtu rucola ja persimoniviipaleet.
- Höylää päälle parmesaania. Rouhi pähkinät karkeaksi.
- Halkaise granaattiomena. Irrota siemenet toisesta puolikkaasta ja purista toisesta puolikkaasta mehu sitruspusertimella.
- Yhdistä vinegretin ainekset kannellisessa rasiassa ravistelemalla. Kaada vinegretti tasaisesti salaatin päälle.
- Tarjoa joulupöydän raikkaana lisäkesalaattina.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat