


Säästä kuivunut ruisleipä! Hävikkitrifle on ihana jälkiruoka, johon sujahtavat pakastemarjat ja leivänkannikat
15 min
Leipää menee kodeissa paljon bioroskikseen. Kuivahtaneen ruisleivän voi käyttää kerrosjälkkärissä. Samaan kulhoon sukeltavat mustuneet banaanit ja pakastimeen jääneet edellisvuoden puolukat. Hävikkitrifle valmistuu vartissa!
Reseptin ainekset
4 annosta
3
kuivahtanutta ruisleipäviipaletta (esimerkiksi ruispaloja)
2 rkl
voita
2 rkl
fariinisokeria
3
kypsää banaania
3 dl
maustamatonta jogurttia
1½ dl
puolukoita sulatettuna
2 dl
kuohukermaa
Hävikkitrifle – ohje:
- Hienonna leipäviipaleet veitsellä pieneksi muruksi. Paista leipämuruja voin ja fariinisokerin kanssa pannulla noin 5 minuuttia sekoitellen. Anna jäähtyä hetki.
- Muussaa banaanit haarukalla ja sekoita jogurtti ja puolukat joukkoon. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lusikoi banaani-jogurtti-puolukkaseosta, kermavaahtoa ja paistettua leipämurua kerroksittain laseihin tai jälkiruokakulhoihin.
Vinkki!
Mitä kypsempi banaani, sitä paremmin se makeuttaa jälkkärit, smoothiet ja puurot.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat