


Tuorejuustokuorrutetut hävikkisitrusmuffinit – mehukkuuden salaisuus on käyttää taikinaan mandariinit kuorineen!
50 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 20 min
Hyödynnä mehukkaan hedelmälihan lisäksi myös sitrusten aromikkaat kuoret. Kuorruta mehevät sitrusmuffinit pehmeällä tuorejuustotäytteellä.
Reseptin ainekset
8 kpl
2
(luomu)mandariinia
1 dl
rypsiöljyä
3 dl
sokeria
2
munaa
3 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
¼ tl
suolaa
Kuorrutus
100 g
voita
100 g
maustamatonta tuorejuustoa
4 rkl
tomusokeria
1 rkl
appelsiininkuorta raastettuna
1 rkl
limenkuorta raastettuna
(Sokeroidut sitrusten kuoret)
3:n
appelsiinin kuoret tai sama määrä muiden sitrusten kuoria
4 dl
sokeria
3 dl
vettä
Hävikkisitrusmuffinit – katso ohje:
- Pese mandariinit hyvin, halkaise ja poista siemenet. Leikkaa hedelmät kuorineen muutamaan osaan.
- Mittaa öljy ja sokeri tehosekoittimeen. Sekoita kovalla teholla 2 minuuttia. Lisää hedelmät tehosekoittimeen ja soseuta, kunnes saat sileää sosetta. Lisää muna ja sekoita vielä 2 minuuttia.
- Kaada seos kulhoon. Siivilöi sekaan jauhot ja leivinjauhe. Lisää suola. Sekoita nostellen.
- Lusikoi taikina muffinivuokiin (3/4 osaa vuoan vetoisuudesta).
- Paista muffineita 180-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä.
- Anna voin lämmetä huoneenlämpöiseksi. Sekoita kuorrutuksen ainekset yleiskoneessa tai sähkövatkaimella ensin pienellä teholla. Lisää nopeutta pikkuhiljaa, kunnes seos on ilmava ja vaahtomainen. Pursota tai levitä kuorrutetta muffinien pinnalle.
- Jos haluat, koristele muffinit sokeroiduilla sitrusten kuorilla (ohje alla).
Sokeroidut kuoret
Varaa 3 appelsiinin kuoret tai sama määrä muiden sitrusten kuoria. Poista kuorten valkoinen osa. Pane kuoret kattilaan ja peitä vedellä. Keitä 3 × 10 minuuttia (vaihda vesi välissä). Suikaloi kuoret ja pane ne, 4 dl sokeria ja 3 dl vettä kattilaan. Keitä 30 minuuttia. Nosta kuoret ritilälle huoneenlämpöön kuivumaan. Voit käyttää sokeroitujen kuorien liemen drinkeissä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat