


Hatsapurimuffinit ovat juustofanin muhkeat suolaiset lempparit! Voitele ihanalla valkosipuli-yrttiöljyllä
12 h 50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 12 h 30 min
Feta- ja mozzarellatäytteiset suolaiset muffinit ovat kerrassaan vastustamattomia! Paista pienet hatsapurit muffinipellillä. Kääräise juustotäyte taikinan sisään ja kohota yön yli jääkaapissa.
Reseptin ainekset
12 kpl
2 dl
kevytmaitoa
200 g
turkkilaista jogurttia
¼ pkt (12,5 g)
hiivaa
1 tl
suolaa
8–9 dl
vehnäjauhoja
½ dl
rypsiöljyä
Täyte
1 pkt (200 g)
fetajuustoa
2 ps (à 150 g)
mozzarellajuustoraastetta
2
munaa
Yrttiöljy
1 rku
persiljaa
1–2
valkosipulinkynttä
2 rkl
oliivi- tai rypsiöljyä
¼ tl
suolaa
Lisäksi
4 rkl
voita (vuoan voiteluun)
1
muna (muffinien voiteluun)
Hatsapurimuffinit – ohje:
- Mittaa kulhoon kylmä maito, jogurtti ja murusteltu hiiva. Sekoita, kunnes hiiva on liuennut.
- Lisää suola ja alusta jauhot taikinaan muutamassa erässä. Lisää lopuksi öljy ja vaivaa muutaman minuutin ajan.
- Tee täyte. Murenna feta kulhoon. Lisää juustoraaste ja munat. Sekoita tasaiseksi.
- Jaa täyte 12 osaan ja muotoile palloiksi leikkuulaudalle. Voitele muffinipelti.
- Jaa taikina 12 osaan ja pyörittele palloiksi. Käytä jauhoja apuna. Painele taikinapallot noin ø 10 cm:n kokoisiksi. Lisää keskelle täyte. Käännä taikinan reunat nyytiksi niin, että täyte jää taikinan sisään. Purista taikina tiiviisti umpeen. Aseta nyytit saumapuoli alaspäin muffinipellin koloihin.
- Sujauta pelti isoon muovipussiin, sulje pussin suu ja siirrä jääkaappiin kohoamaan noin 12 tunniksi.
- Voitele kohonneet muffinit munalla. Paista 200-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia.
- Tee yrttiöljy muffinien paistuessa. Hienonna persilja kulhoon. Kuori valkosipulit ja raasta persiljan sekaan. Lisää öljy ja suola. Sivele yrttiöljyä hatsapurimuffinien pintaan heti paiston jälkeen.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat