Maku

Hasselbackan uuniomenat – lämpimät omput ja rapean suklainen kauramuru ovat vastustamaton yhdistelmä

45 min
KA
4.67
0

Hasselbackan uuniomenat ovat kuin se rakas kaura-omppupaistos, mutta vielä kauniimmassa muodossa. Suklainen muru tekee näistä omenoista superherkullisia!
Tulosta
Teksti Annika Elomaa
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (4)

  • 4omenaa (hapanta, isoa)

Muruseos

  • 75 gvoita (pehmeää)
  • 2 dlkaurahiutaleita
  • 1 dl mantelirouhetta
  • 1 dlfariinisokeria
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 50 gtummaa suklaata (rouhittuna)

Tarjoiluun

  • 1 prkvaniljakastiketta tai 1 litra vaniljajäätelöä

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN30 min

Hasselbackan uuniomenat valmistuvat näin:

  1. Poista omenoista siemenkota omenaporalla ja halkaise omenat.
  2. Leikkaa puolikkaiden kuperalle puolelle vieri viereen viiltoja niin, että viillot pysyvät kannassa kiinni.
  3. Nosta omenat voideltuun isoon uunivuokaan pienissä annosvuoissa.
  4. Sekoita muruseoksen aineet. Nosta muruseosta lusikalla omenoiden päälle ja työnnä seosta myös viiltojen väliin.
  5. Paista omenoita 200-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia. Tarjoa hasselbackan uuniomenoiden kanssa vaniljakastiketta tai -jäätelöä.

Vinkki!

Kokeile välillä tumman suklaan tilalla valkosuklaata. Tarkkaile paistumista, ettei suklaa pala.

MITÄ PIDIT?
4.67