Maku

Hasselbackan uuniomenat – lämpimät omput ja rapean suklainen kauramuru ovat vastustamaton yhdistelmä

45 min
{
Aktiivinen15 min
Passiivinen30 min
Hasselbackan uuniomenat ovat kuin se rakas kaura-omppupaistos, mutta vielä kauniimmassa muodossa. Suklainen muru tekee näistä omenoista superherkullisia!
KA
4.67
0
Kuvat Johanna Myllymäki


Ainekset (4)

  • 4omenaa (hapanta, isoa)

Muruseos

  • 75 gvoita (pehmeää)
  • 2 dlkaurahiutaleita
  • 1 dl mantelirouhetta
  • 1 dlfariinisokeria
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 50 gtummaa suklaata (rouhittuna)

Tarjoiluun

  • 1 prkvaniljakastiketta tai 1 litra vaniljajäätelöä
Tulosta

Hasselbackan uuniomenat valmistuvat näin:

  1. Poista omenoista siemenkota omenaporalla ja halkaise omenat.
  2. Leikkaa puolikkaiden kuperalle puolelle vieri viereen viiltoja niin, että viillot pysyvät kannassa kiinni.
  3. Nosta omenat voideltuun isoon uunivuokaan pienissä annosvuoissa.
  4. Sekoita muruseoksen aineet. Nosta muruseosta lusikalla omenoiden päälle ja työnnä seosta myös viiltojen väliin.
  5. Paista omenoita 200-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia. Tarjoa hasselbackan uuniomenoiden kanssa vaniljakastiketta tai -jäätelöä.

Vinkki!

Kokeile välillä tumman suklaan tilalla valkosuklaata. Tarkkaile paistumista, ettei suklaa pala.

MITÄ PIDIT?
4.67