


Hasselbackan uuniomenat – lämpimät omput ja rapean suklainen kauramuru ovat vastustamaton yhdistelmä
45 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 30 min
Hasselbackan uuniomenat ovat kuin se rakas kaura-omppupaistos, mutta vielä kauniimmassa muodossa. Suklainen muru tekee näistä omenoista superherkullisia!
Reseptin ainekset
4 annosta
4
omenaa (hapanta, isoa)
Muruseos
75 g
voita (pehmeää)
2 dl
kaurahiutaleita
1 dl
mantelirouhetta
1 dl
fariinisokeria
1 tl
vaniljasokeria
50 g
tummaa suklaata (rouhittuna)
Tarjoiluun
1 prk
vaniljakastiketta tai 1 litra vaniljajäätelöä
Hasselbackan uuniomenat – ohje:
- Poista omenoista siemenkota omenaporalla ja halkaise omenat.
- Leikkaa puolikkaiden kuperalle puolelle vieri viereen viiltoja niin, että viillot pysyvät kannassa kiinni.
- Nosta omenat voideltuun isoon uunivuokaan pienissä annosvuoissa.
- Sekoita muruseoksen aineet. Nosta muruseosta lusikalla omenoiden päälle ja työnnä seosta myös viiltojen väliin.
- Paista omenoita 200-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia. Tarjoa hasselbackan uuniomenoiden kanssa vaniljakastiketta tai -jäätelöä.
Vinkki!
Kokeile välillä tumman suklaan tilalla valkosuklaata. Tarkkaile paistumista, ettei suklaa pala.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat