Hasselbackan uuniomenat – lämpimät omput ja rapean suklainen kauramuru ovat vastustamaton yhdistelmä
45 min
KA

Hasselbackan uuniomenat – lämpimät omput ja rapean suklainen kauramuru ovat vastustamaton yhdistelmä
Hasselbackan uuniomenat ovat kuin se rakas kaura-omppupaistos, mutta vielä kauniimmassa muodossa. Suklainen muru tekee näistä omenoista superherkullisia!
Ainekset (4)
- 4omenaa (hapanta, isoa)
Muruseos
- 75 gvoita (pehmeää)
- 2 dlkaurahiutaleita
- 1 dl mantelirouhetta
- 1 dlfariinisokeria
- 1 tlvaniljasokeria
- 50 gtummaa suklaata (rouhittuna)
Tarjoiluun
- 1 prkvaniljakastiketta tai 1 litra vaniljajäätelöä
Tee näin
45 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN30 min
Hasselbackan uuniomenat valmistuvat näin:
- Poista omenoista siemenkota omenaporalla ja halkaise omenat.
- Leikkaa puolikkaiden kuperalle puolelle vieri viereen viiltoja niin, että viillot pysyvät kannassa kiinni.
- Nosta omenat voideltuun isoon uunivuokaan pienissä annosvuoissa.
- Sekoita muruseoksen aineet. Nosta muruseosta lusikalla omenoiden päälle ja työnnä seosta myös viiltojen väliin.
- Paista omenoita 200-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia. Tarjoa hasselbackan uuniomenoiden kanssa vaniljakastiketta tai -jäätelöä.
Vinkki!
Kokeile välillä tumman suklaan tilalla valkosuklaata. Tarkkaile paistumista, ettei suklaa pala.
Katso myös
MITÄ PIDIT?
4.67