


Härkis-pasta carbonara
15 min
Pastaklassikko carbonara onnistuu myös ilman pekonia vegeversiona. Erinomainen proteiininlähde Härkis maistuu myös pastassa.
Reseptin ainekset
4 annosta
300 g
spagettia
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
5
aurinkokuivattua tomaattia
1 rkl
öljyä (voit käyttää tomaattipurkin öljyä)
1 pkt
Härkistä eli kypsää härkäpapuvalmistetta (250 g)
2
kananmunaa
2 dl
kuohu- tai ruokakermaa
2 dl
parmesaania raastettuna
½ tl
suolaa
½ tl
mustapippuria rouhittuna
Tarjoiluun
1 dl
tuoretta oreganoa tai basilikaa hienonnettuna
parmesaania lastuina tai raastettuna
Härkis-pasta carbonara – ohje:
- Keitä spagetti suolalla maustetussa vedessä kypsäksi.
- Pastan kiehuessa kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Viipaloi aurinkokuivatut tomaatit.
- Kuullota sipulit öljyssä. Lisää joukkoon aurinkokuivatut tomaatit ja härkis. Kuumenna seos.
- Sekoita kananmunat, kerma ja juustoraaste kulhossa. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Valuta pasta lävikössä ja kaada takaisin kattilaan. Sekoita joukkoon muna-kermaseos ja härkisseos. Viimeistele härkis-pasta carbonara tuoreella oreganolla tai basilikalla ja parmesaanilla.
Katso myös suosittu perinteisen pasta carbonaran ohje!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat