Kotivinkki

Härkis-pasta

15 min
3
0

Härkis-pasta

KA
0
3
Pastaklassikko carbonara onnistuu myös ilman pekonia vegeversiona. Erinomainen proteiininlähde Härkis maistuu myös pastassa.
Teksti Annika Elomaa
Kuvat Timo Pyykkö
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 300 gspagettia
  • 1sipuli
  • 2valkosipulinkynttä
  • 5aurinkokuivattua tomaattia
  • 1 rklöljyä (voit käyttää tomaattipurkin öljyä)
  • 1 pktHärkistä eli kypsää härkäpapuvalmistetta (250 g)
  • 2kananmunaa
  • 2 dlkuohu- tai ruokakermaa
  • 2 dlparmesaania raastettuna
  • ½ tlsuolaa
  • ½ tlmustapippuria rouhittuna

Tarjoiluun

  • 1 dltuoretta oreganoa tai basilikaa hienonnettuna
  • parmesaania lastuina tai raastettuna

Tee näin

15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN

1. Keitä spagetti suolalla maustetussa vedessä kypsäksi.

2. Pastan kiehuessa kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Viipaloi aurinkokuivatut tomaatit.

3. Kuullota sipulit öljyssä. Lisää joukkoon aurinkokuivatut tomaatit ja härkis. Kuumenna seos.

4. Sekoita kananmunat, kerma ja juustoraaste kulhossa. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

5. Valuta pasta lävikössä ja kaada takaisin kattilaan. Sekoita joukkoon muna-kermaseos ja härkisseos. Viimeistele härkis-pasta tuoreella oreganolla tai basilikalla ja parmesaanilla.

Suosittelemme myös näitä

MITÄ PIDIT?
3
Katso myös nämä