Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Olutpiirakka on lukijamme Hannan äidin peruja – ”Perhejuhlien jälkeen joku aina pyysi reseptiä”

50 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 35 min

Olutpiirakka maistuu sekä kylmänä että lämpimänä. ”Äitini käytti aina Karhu-olutta, ja niin olen tehnyt minäkin, vaikkei se merkki varmaan makuun vaikuta”, lukijamme Hanna Kolehmainen kertoo.

14.3.2024
Reseptin ainekset
Noin 20 palaa
Pohja
2
munaa
2 rkl
rypsiöljyä
1 tlk (0,33 l)
olutta (esim. lager)
3 dl
vehnäjauhoja
ripaus suolaa
Täyte
400 g
naudanjauhelihaa (17 %) tai sika-nautajauhelihaa
1 prk (200 g)
kermaviiliä
70 g
tomaattipyreetä
1 (63 g)
sipulikeittopussi
Lisäksi
noin 1½ dl
juustoraastetta
kevätsipulia

Hannan äidin olutpiirakka – ohje:

  1. Sekoita kulhossa munat, öljy ja olut.
  2. Siivilöi jauhot joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi suola. Taikinan kuuluu jäädä löysäksi.
  3. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannulle.
  4. Ruskista jauheliha paistinpannulla. Lisää täytteen loput ainekset ja sekoita.
  5. Kaada täyte tasaisesti pohjan päälle niin, että taikinaa jää mahdollisimman vähän näkyviin. Sekoita kevyesti pinnalta, jotta täyte sekoittuu hieman pohjaan. Ripottele pinnalle juustoraaste.
  6. Paista 225-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia, kunnes pohja on kypsä.
  7. Viimeistele hienonnetulla kevätsipulilla.

Vinkki!

Piirakka maistuu erinomaiselta myös gluteenittomiin jauhoihin tehtynä ja ilman juustoraastetta. Voit halutessasi vaihtaa jauhelihan tonnikalaan tai kuullotettuihin kasviskuutioihin.

Oluella aateloitu piirakka

”Olen ruokaihminen henkeen ja vereen. Läheiseni naureskelevat minulle, kun syödessäni mietin jo, mitä ruokaa sitä seuraavaksi laittaisin.

Jokaiseen viikonloppuun ja juhlaan valmistautuminen lähtee liikkeelle aina ruokasuunnittelusta, ja hyvällä ruoalla on valtava rooli myös arjessani. Jaan intohimoni parin talon päässä asuvan ystävättäreni kanssa. Lapsemme ja miehemme nauttivakin suhteellisen ylellisestä ruokahuollosta.

Sieluni on italialainen, mutta sen lisäksi tykkään kokkailla meksikolaista, periamerikkalaista ja klassista ranskalaista ruokaa. Leivon aika harvoin – olen enemmän kokki kuin leipuri. En ole erityisesti makean ystävä. Kuulun niihin ani harvoihin, jotka eivät pidä suklaasta.

Sain olutpiirakan reseptin edesmenneeltä äidiltäni pitkän ruinaamisen jälkeen. En muista yksiäkään perhejuhlia, joissa piirakkaa ei olisi tarjottu. Kaikkiin juhliin sitä tilattiin ja aina joku pyysi reseptiä.” Hanna Kolehmainen, Kajaani

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt