Halloweenin kurpitsakakku

6 h
5
0

Halloweenin kurpitsakakku

Halloweenin huikein kurpitsakakku leivotaan kuohkeasta, voilla mehevöitetystä sokerikakkupohjasta ja appelsiinin makuisesta kerma-rahkatäytteestä. Kakku päällystetään marsipaanikuorrutuksella. Kauhistuttavan herkullista!
Teksti Baking Instinct
Kuvat Baking Instinct
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 annosta)

Pohja

  • 5 kplmunaa (huoneenlämpöistä)
  • 3 dlhienoa kidesokeria (Siro)
  • 100 gvoita sulatettuna
  • 1 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1 1/2 dlperunajauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta

Voiteluun ja jauhottamiseen

  • voita
  • vehnä- tai mantelijauhoja

Täyte

  • 2 dlkuohukermaa
  • 400 gappelsiinirahkaa (Valio)
  • 2 kplliivatelehteä
  • 2 rklappelsiinimehua
  • 1 1/2 dlappelsiinihilloa

Kuorrutus ja koristeet

  • 250 gkeltaista marsipaania (Sallinen)
  • 250 gpunaista marsipaania (Sallinen)
  • 150 gmustaa marsipaania tai sokerimassaa
  • tomusokeria
  • värillistä koristelugeeliä (Dr. Oetker)

Tee näin

6 h
{
AKTIIVINEN1 h
PASSIIVINEN5 h

Pohja

Voitele ja jauhota pyöreä tai puolipallon muotoinen kakkuvuoka (tilavuus n. 2 1/2 l).

Vatkaa sähkövatkaimella kulhossa munat ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi.

Lisää jäähtynyt voisula.

Yhdistä toisessa kulhossa jauhot ja leivinjauhe. Siivilöi kuivat aineet muna-sokerivaahtoon ja sekoita lastalla nopeasti tasaiseksi taikinaksi.

Kaada kakkutaikina vuokaan. Paista kakkupohjaa 175-asteisen uunin keskitasolla 40-50 minuuttia tai kunnes kakkupohja irtoaa vuoan reunoista ja on tikulla testattaessa kypsää. Jos pinta tummuu liiaksi, peitä kakku paistamisen loppuvaiheessa leivinpaperilla.

Anna pohjan jäähtyä hetki ja kumoa se ritilälle jäähtymään. Leikkaa pohja vasta täysin jäähtyneenä neljäksi kerrokseksi.

Täyte

Vatkaa täytettä varten kerma melko kovaksi vaahdoksi. Lisää appelsiinirahka.

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Kuumenna appelsiinimehu kattilassa.

Puristele liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota ne kuumaan appelsiinimehuun. Anna liivateseoksen jäähtyä hetki ja sekoita se sitten kerma-rahkaseokseen.

Nosta täyte 1-2 tunniksi jääkaappiin jähmettymään.

Levitä alimmaiselle kakkupohjalle ohut kerros hilloa. Levitä sen päälle kerma-rahkaa. Nosta toinen pohjalevy alimmaisen kerroksen päälle. Levitä seuraavalle kakkulevylle hilloa ja kerma-rahkaa. Jatka näin kunnes kaikki kerrokset on käytetty. Jätä hieman kerma-rahkaa kakun ulkopuolelle levitettäväksi. Voit käyttää myös hilloa.

Siisti reunojen ulkopuolelle levinnyt kuorrutus palettiveitsellä tai lastalla siten, että kupolin pintaa peittää ohut kerros kerma-rahkaa (tai hilloa). Näin marsipaani tarttuu pintaan paremmin.

Kuorrutus ja koristeet

Kauli tomusokerin avulla yhteen sekoittamasi keltainen ja punainen marsipaani kakkua suuremmaksi ja ohuemmaksi levyksi. Kätevintä on kaulia marsipaani kahden leivinpaperin välissä. Nosta marspaanilevy kaulimen tai leivinpaperin avulla varovasti kakun päälle. Levitä marsipaani kakun päälle siten, että kakku peittyy kauttaaltaan. Leikkaa ylimääräinen marsipaani veitsellä pois.

Muotoile kaulitusta mustasta marsipaanista kakulle silmät, suu ja hattu. Kiinnitä ne kakun pintaan koristelugeelillä. Halutessasi voit tehdä kakun alareunaan koristenauhan.

Nosta kakku viileään vetäytymään ennen tarjoamista, mieluiten muutamaksi tunniksi tai yön yli, jolloin täyte mehevöittää kakun herkulliseksi.

Viimeistele kakku halutessasi värillisillä koristelugeeleillä.

Vinkki!

Voit käyttää täytteeseen mitä tahansa hilloa. Appelsiinirahkan voit korvata esimerkiksi sitruuna- tai vaniljarahkalla. Valmista kakku mieluiten tarjoamista edeltävänä päivänä, jolloin se ehtii vetäytyä meheväksi.
MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä